Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ PD2700U: 27 palců s přesnými barvami

4.11.2018, Jáchym Šlik, aktualita
BenQ PD2700U: 27 palců s přesnými barvami
BenQ přidalo nový monitor do řady DesignVue, která je určena pro designéry vyžadující přesné podání barev. Proto tento model pokrývá 100% gamut sRGB a nabízí tři speciální režimy pro profesionály. To vše při 4K rozlišení.
BenQ PD2700U rozšiřuje řadu monitorů DesignVue určenou pro designéry i další profesionály, kteří se při práci neobejdou bez přesného podání barev. Tento model využívá 27" IPS panel s poměrem stran 16:9 a rozlišením 4K, konkrétně 3 840 x 2 160 pixelů. Výrobce udává jas 350 cd/m², přirozený kontrast 1300:1 a odezvu 5 ms. Podporován je také standard HDR10, takže se tvůrci mohou před dokončením podívat, jak bude jejich video vypadat ve vysokém dynamickém rozsahu. Každý z monitorů je navíc po vyrobení individuálně zkalibrován a parametry jsou následně zkontrolovány podle standardů.
 
 
Monitor zvládne zobrazit 1,07 miliardy barev a pokrývá 100% barevného prostoru sRGB i Rec. 709. Pro designéry jsou navíc připraveny tři speciální nastavení pro různé účely použití. Režim CAD/CAM vylepšuje kontrast linií a tvarů technických ilustrací v návrhovém softwaru, režim Animace zlepšuje jas tmavých oblastí bez přeexponování světlých oblastí obrazu a režim Darkroom vytváří optimální nastavení pro práci v tmavém prostředí postprodukce.
 
 
K dispozici je také několik vychytávek pro vylepšení efektivity a produktivity. Režim KVM Switch umožňuje zobrazit a ovládat obsah ze dvou různých počítačů na jedné obrazovce pomocí jediné sady klávesnice a myši, technologie MST (Multi-Stream Transport) nabízí možnost rozšířit obsah notebooku přes několik monitorů a se systémem DualView lze zobrazit návrhy ve dvou režimech (např. sRGB a CAD/CAM) vedle sebe. Z hlediska konektivity jsou připraveny porty HDMI, DisplayPort a Mini-DisplayPort. Pro dosažení lepší ergonomie je možné upravit výšku monitoru, otočit ho vertikální polohy nebo nastavit filtr modrého světla, který chrání oči především před spaním. Připravena je také dvojice 2W reproduktorů.

 

Dostupnost a cena

 
Monitor BenQ PD2700U se prodává na českém trhu za 12 990 Kč včetně DPH.
 
Zdroj: Benq.cz