Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Beyond Good and Evil žije, pokračování bylo potvrzeno

13.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Beyond Good and Evil žije, pokračování bylo potvrzeno
Beyond Good and Evil je jedna z her, jejíž fanoušci neúnavně požadovali pokračování. Ubisoft už v minulosti naznačoval, že by se něco takového mohlo chystat, ale že opravdu chystá druhý díl, to bylo potvrzeno až nyní. Co o něm víme? 
Původní Beyond Good and Evil byl loni nabízen jako hra zdarma v rámci oslav třicetin studia Ubisoft. Jeho příběh se odehrává na planetě Hyllis a týká se mladé rebelantské reportérky Jade, která operuje především se svým fotoaparátem a pak také svou bojovou holí a odhaluje vládní konspiraci. Hra tak kombinuje boj, skrytou akci a logiku ve futuristickém cizím světě. 
 
 
Původní hra byla uvedena na trh už v roce 2003, takže fanoušci na druhý díl už čekají velice dlouho, zvláště když se v roce 2008 provalilo, že Ubisoft opravdu chystá pokračování, nebo alespoň hru, která bude duchovním nástupcem původního dílu. A nyní po téměř deseti letech byl Beyond Good and Evil 2 (BGA2) konečně oficiálně představen, ovšem Ubisoft zatím nezveřejnil ani video ze hry, natož pak aby prozradil, kdy asi tak přijde na trh. 
 
Dle novinářky Laury Kate Dale, která se věnuje především mobilním konzolím, však nový BGA2 přijde nejdříve ve verzi pro Nintendo Switch a až někdy rok poté budou přichystány i verze pro PC, Xbox One a PS4. To jsou ale starší informace, které se zatím nepotvrdily. 
 

Příběh Beyond Good and Evil 2 se už nebude týkat hlavních postav z prvního dílu a začne se odvíjet ještě před narozením Jade, a to ve vzdáleném slunečním systému nazývaném System 3, a to v našem 24. století. V tomto systému velké korporace ovládly a zotročily hybridy (spojení zvířat a lidí), jež si i vyvíjí ve svých laboratořích a do toho zasahují i piráti bojující o zdroje a své přežití. Právě do role piráta se vžijeme, přičemž náš cíl bude o něco vznešenější než plný žaludek, a to nic menšího než svoboda. 
 
 
Ubisoft slibuje otevřený svět, který budeme moci zkoumat sami nebo i v kooperaci s přáteli,
přičemž i bez nahrávacích obrazovek budeme moci přecházet z interiéru ven, vzlétnout do vesmíru a přistát na jiné planetě. To rozhodně nevypadá jako hra, kterou by měla zvládnout konzole Switch, ale uvidíme. 
 
Zveřejněné video je pouhý render, takže nejde o záběry ze samotné hry, ale Ubisoft uvádí, že styl grafiky a objekty v něm viděné budou samotné hře odpovídat. Uvidíme někdy příště, co dalšího se o BGA2 dozvíme a především to, kdy přijde na trh.