Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar nabízí novou základní desku s IGP GeForce 7050PV

10.5.2007, Jan Vítek, aktualita
Biostar nabízí novou základní desku s IGP GeForce 7050PV
Základní deska TF7050-M2 založena na čipové sadě nForce 630a, jejíž součástí je integrované grafické jádro GeForce 7050PV, byla představena společností Biostar. Sada nForce 630a byla v minulosti známá pod názvem MCP68 a již z názvu jejího...
Základní deska TF7050-M2 založena na čipové sadě nForce 630a, jejíž součástí je integrované grafické jádro GeForce 7050PV, byla představena společností Biostar. Sada nForce 630a byla v minulosti známá pod názvem MCP68 a již z názvu jejího IGP je zřejmé, že toto vychází z řady GPU NVIDIA GeForce 7. Do této základní desky budete moci nainstalovat procesory AMD pro socket AM2.



GeForce 7050PV nabízí výkon dvou pixel pipeline, pracuje na frekvenci 425 MHz a nativně podporuje HDMI (HDCP, kompatibilní s HD DVD a Blu-ray). Je tedy zřejmé, že se nejedná o žádného integrovaného šampióna, ale spíše základní řešení vhodné jako základ HTPC. Například AMD 690 IGP má k dispozici pixel pipeline čtyři (společně se čtyřmi texturovacími jednotkami). Nativní HDMI dokáže poskytnout rozlišení až 1080p a HD audio společně po jednom kabelu. Společně s ním můžete využít i TV a samozřejmě i VGA výstupy.

O HD audio se stará kodek Realtek ALC888 s osmi analogovými audio kanály, nehledě na HDMI audio možnosti. Mezi další specifikace patří jeden PCIe x16, jeden PCIe x1, dva PCI, čtyři SATA 3.0 Gbps porty, jeden IDE kanál a Gigabitový Ethernet. Neodpustím si menší poznámku ohledně umístění napájecího ATX konektoru. Ten bych viděl mnohem raději vedle IDE konektoru než hned u PCIe x1 konektoru. Deska by již leckde měla být k sehnání za cenu kolem 90 USD.

Zdroj: DailyTech