Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar oficiálně uvedl základní desku GF8200 M2+

4.3.2008, Milan Šurkala, aktualita
Biostar oficiálně uvedl základní desku GF8200 M2+
Na konci ledna jsme vás informovali o základní desce Biostar GF8200 M2+, která byla včera konečně oficiálně představena. Díky chipsetu s integrovanou grafikou GeForce 8200 nabízí nové technologie GeForce Boost pro zvýšení grafického výkonu...
Na konci ledna jsme vás informovali o základní desce Biostar GF8200 M2+, která byla včera konečně oficiálně představena. Díky chipsetu s integrovanou grafikou GeForce 8200 nabízí nové technologie GeForce Boost pro zvýšení grafického výkonu díky SLI pomoci integrovaného čipu a technologie Hybrid Power, která umožňuje vypnout PCIe grafiku a použít integrovanou za účelem snížení spotřeby.



Integrované grafické jádro je moderním čipem zvládajícím rozhraní Direct X 10, Shader Model 4.0 a OpenGL 2.0. Základní deska podporuje procesory AMD, od nejlevnějších Sempronů až po nejdražší Phenomy. K dispozici jsou již sloty PCI-Express verze 2.0 a to v konfiguraci jednoho x16 a jednoho x1 slotu. Nabídku doplňují 2 PCI sloty. Nechybí gigabitová LAN, 6 SATA-300 portů s podporou diskových polí RAID 0, 1 a 0+1, dále je k dispozici až 12 USB 2.0 portů a integrované HD audio.

Díky integrovanému grafickému jádru NVIDIA se může Biostar pochlubit širokou nabídkou nejrůznějších technologií jako GigaThread Technology, NVIDIA Lumenex Engine, NVIDIA nView Multi-Display Technology, dále 16× násobným anti-aliasingem, 128-bitovým HDR, NVIDIA ForceWare Unified Driver Architecture, PureVideo HD, hardwarovou akcelerací H.264, VC-1, MPEG-2 a mnoha dalšími vychytávkami. Potěší pak zejména přítomnost HDMI portu s HDCP ochranou.

Zdroj: TZ Biostar
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.