Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar uvádí svou nejnovější desku TPower N750 s NVIDIA Hybrid SLI

12.5.2008, Jan Vítek, aktualita
Biostar uvádí svou nejnovější desku TPower N750 s NVIDIA Hybrid SLI
Novou technologii NVIDIA Hybrid SLI si budeme moci okusit na základní desce Biostar TPower N750. Nová technologie se přitom skládá z částí GeForce Boost pro kombinaci výkonu samostatné a integrované grafiky a HybridPower, kde se integrovaná...
Novou technologii NVIDIA Hybrid SLI si budeme moci okusit na základní desce Biostar TPower N750. Nová technologie se přitom skládá z částí GeForce Boost pro kombinaci výkonu samostatné a integrované grafiky a HybridPower, kde se integrovaná grafika využije místo samostatné pro účely šetření energií.



Dále je zde chlazení označené jako Hybrid Space-Pipe, které má kombinovat Cooler Harbor a V-Pipe. Teplo je pomocí heatpipe vedeno do prostoru I/O portů základní desky, kde se o ně může postarat chladič procesoru. Pro všechny případy je zde ještě také Cooler Harbor s aktivním ventilátorem, který bude posílat teplý vzduch směrem dozadu. Ten dokáže také na svůj pasiv napojit heatpipe z příslušné grafické karty, a tím ji efektivněji chladit.

N750 je také zaměřena na přetaktování a pokud možno tím nejjednodušším způsobem. Biostar jej nazývá 1 Click Tweak a to slouží ke zvýšení výkonu jak základní desky (zde asi výrobce myslel v důsledku procesor) i grafické karty. K tomu nám pomůže také softwarová utilita OC-TWEAKER společně s BIO-WATCH pro přetaktování, ladění a následně sledování stavu systému.

Fyzicky je deska založena na čipové sadě NVIDIA nForce 750a SLI, bude hostit procesory do socketu AM2+, využívá HT 3.0 a mezi její sloty patří následující: 2x PCIe 2.0 x16 (v SLI módu 2x 8 linek), 1x PCIe 2.0 x1 a 3x PCI. Dále je zde připraven 1Gb Ethernet, 6x SATA 300 (RAID) a 10x USB 2.0. Audio je zde samozřejmě označeno jako HD a využívá 8 + 2 kanály.

Zdroj: TZ Biostar