Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blížící se aktualizace Windows 10 ponese označení April Update

23.4.2018, Jan Vítek, aktualita
Blížící se aktualizace Windows 10 ponese označení April Update
Další velká aktualizace operačního systému Windows 10, kterou bychom mohli dle pořadí označit za Redstone 4, neponese oficiální označení Windows 10 Spring Creators Update, ale prostě jen April Update. 
Ono přeci jen těch Creators Update bylo dost, však původní nastoupil přibližně před rokem a po něm následovala podzimní verze. Nyní tak měla dle dřívějších zpráv přijít verze Windows 10 Spring Creators Update, čili v podstatě už druhý jarní Creators Update, ovšem to by bylo poněkud matoucí, takže tu budeme mít April Update. 
 
 
Toto označení bylo odhaleno v prohlížeči Edge, který nás vítá právě v novém April Update, a to po instalaci nového sestavení Windows 10 17134, které bylo už vypuštěno do světa minulý pátek pro skupinu Insiderů v okruzích Slow a Release Preview. 
 
Známý leaker Walking Cat, který se zabývá systémy Windows, už před necelým týdnem měl mluvit o tom, že přijde "Windows 10 April 2018 Update", takže pokud se tato verze ještě nepřejmenuje, což se ostatně může ještě stát, můžeme očekávat, že bude vypuštěna ve finální verzi nejpozději příští pondělí. 
 
 
Microsoft samotný tuto novou verzi ještě nikde oficiálně nepojmenoval a už si chystá novinky prezentované veřejně, které se nejspíše do ní ani nedostanou. Jde třeba o výše zobrazené tmavé téma prohlížeče souborů. Nicméně tmavý skin aplikace, to zrovna nevypadá jako věc, která by byla zcela zásadní a netrpělivě očekávaná, ovšem půjde o barevné schema, kterému se prý budou umět ostatní aplikace přizpůsobit. 
 
 
Zdroj: Hexus.net