Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blockbuster podává veřejnou nabídku na Circuit City

16.4.2008, Marek Štelčík, aktualita
Blockbuster podává veřejnou nabídku na Circuit City
Společnost Blockbuster včera oficiálně a veřejně učinila nabídku na koupi Circuit City. Současně se akcie Circuit City pohybují na hodnotě zhruba 3,9 dolaru za kus. Společnost Blockbuster provozující po celém světě síť videopůjčoven nabízí...
Společnost Blockbuster včera oficiálně a veřejně učinila nabídku na koupi Circuit City. Současně se akcie Circuit City pohybují na hodnotě zhruba 3,9 dolaru za kus. Společnost Blockbuster provozující po celém světě síť videopůjčoven nabízí za akvizici Circuit City 6 až 8 dolarů za akcii, výše obchodu by tak mohla dosáhnout až 1,35 miliardy. Ve skutečnosti se však očekává, že by se držela nižší hranice a jednat se má zhruba o miliardu dolarů. Veřejnou nabídku společnost učinila z důvodu nulové odezvy od managementu společnosti Circuit City. CEO společnosti Circuit City, Philip Schoonover, údajně dostal nabídku již 17. února.



Jedná se o poměrně významnou událost, která se dotkne mnoha dodavatelů počítačů a hardwaru. Circuit City patří k výrazným prodejcům a to i přesto, že zápasí s vlastními problémy, kdy byl nucen snižovat počty pracovníků a v loňském roce uzavřít několik prodejen. Vše se zřejmě vyplácí a oproti ztrátě za první čtvrtletí loňského roku bude eltos vykázán zisk necelých 50 milionů dolarů. Tržní hodnota Cirtcuit City je necelých 660 milionů dolarů, tedy víc než tržní hodnota Blockbuster. Společnost Circuit City se k akvizici stále nevyjádřila.

Zdroj: Dailytech