Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bluetooth i WLAN: iPAQ 5400 Pocket PC

11.10.2002, Zdeněk Michálek, článek
Bluetooth i WLAN: iPAQ 5400 Pocket PC
A to ještě není vše: v základní výbavě je i biometrické čidlo (v daném případě = snímač "otisků prstů"), software pro dálkové ovládání audio/video přístrojů - a v neposlední řadě procesor XScale na 400MHz !
Na serveru BrightHand se objevily fotografie nového HP iPAQ série 5400. Jedná se o tu vybavenější z připravovaných "pětitisícových" sérií (kromě ní by měla existovat ještě "ořezanější" série 5100).
HP iPAQ Pocket PC 5400 Series

Jak už jsme se psali dříve, nový model obsahuje jak Bluetooth, tak Wi-Fi WLAN 802.11b. Je to snad úplně poprvé, kdy se kombinace těchto dvou standardů objevuje v jediném (v budoucnu) sériově vyráběném přístroji.

Kromě bezdrátových sítí je v přístroji zaintegrován i biometrický snímač s příslušným podpůrným software. Za zmínku stojí i logo HP místo tradičního loga Compaqu nahoře.
.
.User-replaceable rechargeable battery


HP už dříve oznámil, že některé pokrokové rysy Jornady se objeví i v iPAQ: jedním z nich je akumulátor vyměnitelný bez rozšroubovávání přístroje. Jak je z obrázku zřejmé, přístup k akumulátoru je jednoduchý - stačí "vysadit" jeho kryt.

iPAQ Pocket PC série 5400 má transflektivní barevný TFT displej (podobný jako je na sérii 3900) schopný zobrazit 64K barev. Rozlišení je klasické 320x240bodů, velikost bodu je 0,24 mm. Procesor je Intel PXA250 na 400MHz, RAM 64MB, ROM 32MB (podle jiných zdrojů 48MB). Hmotnost 202 gramů a rozměry 138 x 84 x 16 mm jsou spíše průměrné, u takto vybaveného modelu se však nedala očekávat žádná extrémní miniaturizace.

Program Nevo umožňuje využít h5400 k dálkovému ovládání audio/video přístrojů v domácnosti.

A jak že pracuje onen biometrický snímač ? Žádné zadávání hesla, jen přiložíte prst:

HP iPAQ Pocket PC 5400 Series


HP iPAQ Pocket PC 5400 Series


HP dosud neoznámil cenu ani dostupnost nové řady. Americký FCC však již schválil bezdrátovou kompatibilitu, takže přístroj již je po hardwarové stránce prakticky hotov.