Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.11.2000, Emil Pavelka, zpráva
Bojíte se vysokých poplatků za připojení k Internetu a hodláte své obavy nějakým - poměrně snadným a především spolehlivým - způsobem vyřešit jednou pro vždy? Samozřejmě ovšem se zachováním stávajících "kvalit" telefonního připojení!
Chrudina | 23.2.200310:13

Děkuji, už toho Optima mám, nemusíte mi ho už posílat.

Odpovědět0  0
Chrudina | 21.2.200319:09

Prosím ty z Vás, kteří ví o webu, kde je Optim Acces Dial ke stažení, aby mi adresu poslali na můj mail
chrudina@volny.cz. Děkuji.

Odpovědět0  0
Tomas Klapka | 24.1.20027:21

1) Uzivatele, kteri surfuji po "slusnych" strankach se nemusi niceho bat. Nedovolene vytaceni se objevuje prevazne jen u serveru warez a porno.
2) Pouzivam OS Linux
3) Pouzivam-li Windows mam nainstalovan Conection Meter (viz. prispevek: "To myslíte vážně? Existuje daleko levnější spolehlivé řešení.").
4) Dalsi varianta ochrany je nachat zapnutej speaker u modemu. Kazdy pripjovani je okamzite slyset a urcite se to i pres tan ramus da vydrzet nez telecomu platit 882.- Kc rocne. (Kdyz mate externi modem s LED diodama, tak Vam pri odpojeni zhasne dioda a pri vytaceni se rozsviti, ale toho si nemusite prave vubec vsimnout)

Pozn.: registrace CM stoji 120,- Kc. Po registraci mate jeden rok moznost stahovat si vzdy nejnovejsi verzi programu. 120,- Kc rocne je opravdu babka.
Obsahuje SMS branu, ktera umi posilat nejen pres mail, ale i pres WWW branu, coz je rychlejsi a muzete si dat i vice SMSek do fronty a ty pak za jeden impuls poslat (od unora za prvni desetiminutovej :-). Navic Vam CM serizuje cas v pocitaci. Take umi spocitat, kolik by jste zaplatili, kdyby jste meli jiny tarif Telecomu, nebo se pripojovali pres ISDN nabo GSM. A dalsi a dalsi...

Pro Lukas Albertovic: Telecom o CM vi a dokonce mel s autorem CM i nejake rozhovory ohledne nedovoleneho vytaceni, ale asi to dopadlo tak jak to dopadlo :-)

Pridavam se tez k nazoru, ze by se mel udelat dalsi bojkot. Copak Vam se libi nynejsi zdrazeni? (Bohuzel bydlim 9km od nejblizsi jine alternativy pripojeni.)

Odpovědět0  0
Honza | 26.7.200222:19

Na stránce www.sodat.cz si lze stáhnout zcela zdarma (mimo poplatky za připojení k netu) software Optim acces dial,který vám nastavení telefonního připojení k internetu ochrání tak důkladně,že při pokusu připojit se přes jiného poskytovatele musíte nejprve tento prográmek přiloženým deinstalátorem odinstalovat.Mohu jen doporučit.

Odpovědět0  0
Mirek | 18.10.20021:22

Optim acces mohu též jen doporučit. Rozsypal se mě ,ale disk a O. acces jsem neměl na záloze. na WWW.sodat.cz už není. Můžete mě někdo říct kde ho seženu, nebo mě ho poslat? Díky.
4.C@quick.cz

Odpovědět0  0
Steve | 13.12.200015:15

V USA a zemich, KDE NENI MONOPOL by to cloveku firma odpustila, pokud by se prokzalo, ze je to virem, v pohode.
Telecom rekne, vy chudacci, navalte prachy.....

Odpovědět0  0
zz | 16.1.200214:41

problem nieje ani v linke a ani v stranke ale v ludskej blbosti. ked budete mat povolene spustanie vsetkych moznich skriptou tak sa necudujte ze vam to zmeni cislo.\
a navyse pouzivaju deravi SW

Odpovědět0  0
jan concka | 12.12.200011:44

existuje samozrejme univerzalni reseni a je zdarma.

LINUX

Odpovědět0  0
Jan Concka | 12.12.200011:40

tyto diskuze jsou na principu :"chcete si o tom popovidat ? nebo chcete problem opravdu resit ?!"

Odpovědět0  0
W.I.F.T. FT W97 | 8.12.200015:16

Nebýt toho, že zde čtenáři reagovali na tento článek, tak jsem fakt nepoznal, o čem že to ten článek vlastně hovoří. Až po přečtení VŠECH příspěvků mi došlo, že to asi bude o tom, jak některé internetové stránky všemožně mění v nastavení telefonického připojení telefonní číslo. Hehe, nejjednodušší je si to prostě hlídat :-)
Mimochodem - jestli tomu dobře rozumím - tak pokud se připojuju telefonem k internetu a pokud náhodou navštívím stránku, která mi to připojení přeonačí, mělo by se to poznat podle zobrazeného čísla, které se bude vytáčet?
A znamená to tím pádem hrozbu především pro ty, co mají všechno automaticky?

Odpovědět0  0
Martin | 4.12.200014:19

Tak uz zase nejaka bestie prisla na neco co neslouzi vsem, ale jen pro svou nenasycenou penezenku.
My vsichni co pouzivame pripojeni pres modem mame hlavu v pejru co s tim. Ja jsem si rikal,
ze pokud bych mel mit 100% jistotu, ze se mi neco takoveho v budoucnu nestane, bych si musel
zhotovit cernou skrinku, ktera by hlidala cislo, ktere modem vytaci a pokud je nejake jine tak ihned
spojeni shodi. Nojo, ale co ostatni? Ti co skrinku mit nebudou? Je dobre vzbuzovat v nich neduveru k Internetu?
Ja si myslim, ze by se nektere hlavy v Telecomu mely probrat a pro sve zakazniky SAMI zajistit,
ze se jim neco takoveho nestane. Nenepada mne co udelat pro ty, kteri nemaji jeste digitalni
ustrednu. Ale ti co ji maji by tuto sluzbu mohli mit, da se rici, automaticky od Telecomu. Proste kdo se
pripojuje k Internetu ma nejakeho naseho providera a pokud ne, tak si to s nimi vyridi a oni
mu to povoli. Maximalne vsak za poplatek manipulacni, ne vsak pausalni. To je bohuzel pekna svinarna.
Co takhle udelat zase Telecomu najkou tu stavku, pokud nebudou mit rozum? mp.

Odpovědět0  0
Lukáš Albertovič | 30.11.200016:05

Toto téma už bylo prodiskutováno ze všech stran, ale dosud jsem neviděl, že by někdo přišel s nějakým návrhem, který by skutečně zaujal. Neustále mě fascinují řešení typu zablokujeme si zahraniční hovory a bude všechno v pohodě. Za prvé tato služba něco stojí a myslím, že málokdo je ochoten za to platit měsíční poplatek. Navíc to vůbec neřeší problém uživatelů, kteří digitálku nemají.

Ale to je nepodstatné. Trochu mě zaráží způsob řešení tohoto problému. Nechat si zablokovat zahraniční hovory jenom z obavy, že by toho mohl někdo zneužít mi připadá poněkud nesmyslné, i když nepopírám, že to je také řešení. Když to přeženu, tak bych to mohl přirovnat například k tomu, že se bojím, že se mi někdo vkrade do bytu a tam si bude vesele volat z mého telefonu za moje peníze do zahraničí. Myslím, že rozumný člověk se bude snažit zabezpečit byt, než aby odhlašoval telefon. Kdybychom si to porovnali statisticky, tak šance, že vás někdo vykrade nebo zneužije váš telefon bude podle mého názoru přibližně stejná.

Přitom existuje daleko elegantnější řešení. Nevím, jestli všichni ti co psali články o této problematice nechtěli dělat autorům programu reklamu nebo ho vůbec neznají, ale tento problém celkem šikovně řeší program Connection Meter. Pro ty kteří vůbec neví o čem to mluvím krátké vysvětlení. Jedná se o český program firmy E+P Studio, který byl vyvinutý ve spolupráci s časopisem Internet v podstatě na zakázku. Podle mě se jedná o jednoznačně nejlepší program pro monitorování internetového připojení . Kromě ceny připojení nabízí spoustu dalších parametrů, SMS, grafy, statistiky....

A má také jednu funkci řešící tento problém a ta se jmenuje "Oznámení změny telefonního čísla a vytvoření nového účtu". Jednoduše řečeno program prostě oznámí každou změnu v účtu telefonického připojení sítě. Pokud by mělo dojít k volání na zahraničního internetového poskytovatele, místo abyste se připojovali k tomu svému, nutně k takové změně účtu musí dojít a program na to uživatele upozorní. Pravda, když okno s takovým oznámením odklepnete s myšlenkama "co je to tam zase za blbost, přece to nebudu všechno číst" nemůžete se divit :-) Tato funkce je jenom v registrovane verzi programu, ale myslím, že jednorázový registrační poplatek 120,- Kč je pořád levnější, než platit měsíčně 73,50 a navíc si koupíte program, který opravdu dobře poslouží. Anebo si můžete předplatit časopis Internet a plnou verzi programu dostanete jako prémii zdarma.

Program Connection meter najdete na:
http://www.epstudio.cz/

Odpovědět0  0
EP | 1.12.20007:27

Děkuji, za rozšíření. To se ví, že to myslím vážně ;-) Žádné řešení nevyhovuje všem uživatelům. Lze to provést více způsoby. Poměrně dost lidí ovšem nemá k použití SW, nebo nastavení systému+prohlížeče důvěru. Chtějí něco, čím mohou u Telecomu argumentovat, až jim přijde účet na závratnou sumu. Jestli je jejich nedůvěra opodstatněná je potom irelevantní. V tomto konkrétním případě šlo v podstatě o reakci na potřebu pořizování druhé blokované telefonní liky.

Odpovědět0  0
mogul-m | 2.12.200012:58

Chtějí něco , čím mohou u Telecomu argumentovat ???????????... A co jim to pomůže ????? Už jsi někdy argumentoval u Telecomu ?? A navíc poznámka, že si musejí někam přilepit lísteček, no to se mi zdá už vůbec směšný! A pokud nemají důvěru, tak ať si zkontrolují, nebo si nechají zkontrolovat, jaký to vlastně vytáčejí číslo. A nepotřebujeme k tomu ani žádný program, ani žádnou službu. Stačí jen třikrát kliknout a vím , co za číslo budu vytáčet... ... He he.. argumentovat u Telecomu.... he he.. (já jsem zapoměl aktivovat službu, odpusťte mi prosím ten vysoký účet...)... He he... To bych rád viděl tu ochotu Telecomu... He he...

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.