Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.10.2010, Jan Vítek, aktualita
Nejnovější zvěsti dotýkající se oblasti grafických karet hovoří o tom, že by se společnost NVIDIA měla pokusit o zmírnění škod vlivem nástupu nové generace grafických karet AMD Radeon HD 6900 novým hi-endovým řešením. To by se mohlo objevit...
nakup | 20.10.201018:26
no, ja mluvim z vlastni zkusenosti, prvni hra, co sem hral na desitce je wic a videl sem to jet na dvou grafikach, co umi desitku ­(nvidie teda :P­) a kdyz to jede pod devitkou, tak to jede proste rychlejc, ty ficury, co ma desitka, sou prilis narocny na hw :­) gta 4 tezi hodne z vicejadrovyho procesoru, takze kdyz si koupis i7 nejakou slusnou, tak ti to pojede urcite lip nez na procesorech ­(a grafikach­), kery byly bezny v dobe vydani ty hry. jedenactku sem v akci nevidel, ale zatim se mi to zda jako boj o teselaci, jinak na to vsichni prdi, sc2 jede na devitce, ale ty si muzou dovolit bejt technicky ­"zaostaly­", pac se z ty hry stejne vsichni potento, blizzard je blizzard :­) no, jinak, kdyz vemu rychlost nastupu directx10 a jak to nektery vyvojari lepili patchema do her uz hotovych nebo pred dokoncenim, tak ta jedenactka je vazne jenom komedie ­(zatim­), ty hry se musi vyvyjet od zacatku na 11 a ne na rychlo to tam cpat, kdyz to microsoft ohlasi jako novinku, historie se opakuje :­) konzole sou pro lidi s minimem casu a absenci technickyho ducha, jinak by si ten shit nikdo nekupoval, mam na ne mensi averzi, ale chapu je :­) souhlasim s nutnosti optimalizace a byl bych rad, kdyby se vyvoj primarne zameril na pisidla jako lidry v technologiich, ale je evidentni, ze konzumenti sou spis jednodussi, takze tady konzole rulez, no :| nastesti gamesy, kery mi neco rikaj, sou delany na pecka a teda se chlubi technologickym lidrshitem, i kdyz diskutabilnim, takze me situace zas tolik netankuje, hlavni je, aby nedoslo k tomu, co se obcas siri za zpravy, ze nekdo konci s vyvojen na pc apod., jakoze bysme byli total zavisly na generacich konzoli, to by bylo vazne suchy, ale zas bysme usetrili za zelezo :D to nezni spatne ;)
Odpovědět0  0
JUWARE (492) | 21.10.20100:40
1.­) Když budeš chtít reagovat na můj text, nemusíš hned vytvářet nové téma ve fóru.
2.­) GTA IV z daleka nepotřebuje tak výkonný procesor, jakým je i7 a jede v plných detailech i na Core 2 Duo E8400 a s GTX260, nebo ekvivalentní.
3.­) PC je zcela určitě technologickým lídrem, ale konzole jsou tím marketingovým.
-­-­-
Starcraft II je opravdu DX9 hra a i tak vypadá. Asi se z ní opravdu spousta lidí po.. jak píšeš, ale Já to nebudu.
-­-­-
4.­)Dvě DX10 karty v SLi a nestíhaly World in Conflict? To je trochu divný. Asi ten někdo kdo to stavěl neuměl, nebo nevěděl, jak to zprovoznit. Jinak není GeForce, jako GeForce. Já měl GTX280 a před ní 8800GTX a mimochodem na obou šla GTA IV na max i s mým starým procesorem, který už nemám ­(C2Duo E6850­). Nyní mám C2Q Q9650.
GTA IV jen prostě potřebovala opravný patch, aby fungovala jak má.
5.­) Co se týče DX10 a DX11 s implementací do her je pravda. Nějaké ubohé bastlení patchů je nesmysl. Hra musí být naprogramována přímo pro toto API.
-­-­-
PS: Konzole též v lásce moc nemám. Jsem PCčkář.
Odpovědět0  0
nakup | 19.10.201020:49
twe, tak prave z tohodle duvodu sem si tu 480 jeste nekoupil, pac mi neco rikalo, ze mam pockat :D ale mozna to je fama ;­) jinak dost lidi pc hry kupuje, valve s jejich steamem to docela valcujou, na directx 10 neni vykony zelezo, rekl bych.
Odpovědět0  0
JUWARE (492) | 19.10.201023:19
To máš mylné informace. DirectX 10 naopak na kartách které jej podporují běží rychleji a o kartách s podporou DirectX 11 nemluvě. Navíc výhodou jako je teselace kde se zlepší vizuální kvalita je také přínosem. Proč se asi GTA IV stále nehýbe na tak jako jiné hry s FPS mnohem výš? Protože její engine je DX9 a stejné je to u mnohých dalších her, které byly primárně vyvíjeny pro nějaký ten přihlouplý PlayŠmejd, nebo Xšrot, kde jsou největší zisky vývojářů a distributorů. Valve a jejich Steam je jen kapkou v moři. To mi opravdu můžeš věřit. Business dnes dělají konzole ať se nám to líbí, nebo ne. Stačí si jen všimnout, že vycházejí hry primárně pro ně a když už jsou i na PC, tak je to jen nějaká zprzněná konverze z té konzolové a pak se to na počítači kouše a ještě si ­(Jako se stalo v již zmíněném GTA IV­) např. Rockstar dovolí říct, že hra je dělaná na karty další nové generace! Kde berou tu drzost?! Každému rozumnému člověku musí být hned jasné, že se s prominutím vys**** na optimalizaci a bylo to jen odfláknuté. Po různých opravách to najednou šlo i na mnohem slabších PC. Takže jak říkám. Je nutné aby se zvětšil trh s PC hrami a pak se zlepší i jejich kvalita, ale to musí prvně lidi začít hry opravdu kupovat a prodejci jít s cenami dolů. Jinak do té doby nečekejme žádné zvraty v grafice. Viz. Dirt2 ­(­"Plně DX11 hra­"), nebo AvP3 též pro DX11 a ve finále ve vzhledu té hry není téměř žádný rozdíl, když si ji člověk spustí pod DX9, nebo DX10. Jediné co se změní je FPS.
(Omlouvám se za menší elaborát.)
Odpovědět0  0
JUWARE (492) | 19.10.201017:10
No do prkýnka! Minulý měsíc jsem si koupil GTX480 a už v prosinci by měla vyjít nová GTX580? Já se na to vykašlu. Kde na to člověk má brát stále peníze, aby měl aktuální hardware? Na druhou stranu je zase fakt, že teď nemá smysl upgradovat, když vývojáři stále dělají hry, které sotva využijí DX10, protože tu máme obstarožní konzole PS3, X360 a NWii. Bohužel se budeme stále patlat se zastaralými enginy pro DX9, dokud budou PCčkáři hry převážně ­(Teď mi promiňte ten výraz­) krást a ne je kupovat. Kdyby se zvýšila prodejnost PC her, pak by se určitě jejich vývoj zlepšil, ale chce to aby ceny novinek šly ještě níž. ­(Tím nechci říct, že konzolisti jsou svatí, ale mají těžší podmínky pro provoz nelegálních kopií­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.