Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bude prodej 100 milionů konzolí představovat vyhranou „válku“?

26.5.2008, Marek Štelčík, aktualita
Bude prodej 100 milionů konzolí představovat vyhranou „válku“?
Herní konzole se těší velice vysoké popularitě, tři hlavní společnosti se předhánějí ve snaze zajistit si dominantní postavení na trhu. Neustálé aktuálnosti tématu přispělo i nejnovější prohlášení společnosti Microsoft. Shane Kim, viceprezident...
Herní konzole se těší velice vysoké popularitě, tři hlavní společnosti se předhánějí ve snaze zajistit si dominantní postavení na trhu. Neustálé aktuálnosti tématu přispělo i nejnovější prohlášení společnosti Microsoft. Shane Kim, viceprezident herní divize, prezentoval během rozhovoru odhady společnosti, že ta společnost, která první dosáhne hranice 100 milionů prodaných kusů, bude s největší pravděpodobností celkovým vítězem v pomyslné válce. Nejlépe k tomu má nakročena konzole Wii společnosti Nintendo s 25 miliony prodanými kusy, druhý je Xbox 360 z dílen Microsoftu, který si připsal 19 milionů kusů. Třetí příčku zaujala konzole PlayStation 3 s více než 12 miliony kusy.



Na trhu v USA Xbox 360 vede, právě dosáhl hranice 10 milionů kusů, což byl hlavní důvod radosti u společnosti Microsoft, na druhou stranu se netěší konzole příliš velké oblibě v Japonsku, kde hlásí prodání jednoho milionu kusů. Druhá příčka na trhu v USA patří Wii s 8,8 miliony prodanými kusy a Sony prodala v USA 4,1 milionů konzolí PS3. Je zajímavé, že boj je stále vyrovnaný, historie vesměs ukázala, že o vítězi rozhodla již hranice desíti milionů prodaných kusů.

Zdroj: Dailytech