Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bude se nový Windows opravdu jmenovat Vista?

26.7.2005, Milan Šurkala, aktualita
Bude se nový Windows opravdu jmenovat Vista?
Kódové označení Longhorn se líbilo snad každému. Téměř všichni pak byli rozčarováni oznámením, že nový operační systém ponese jméno Vista. I na stránkách Microsoftu se objevila obrovská reklama s jménem Vista. Ale, bude to skutečně tak?...
Kódové označení Longhorn se líbilo snad každému. Téměř všichni pak byli rozčarováni oznámením, že nový operační systém ponese jméno Vista. I na stránkách Microsoftu se objevila obrovská reklama s jménem Vista. Ale, bude to skutečně tak?



To zatím nevíme. Je ale možné, že se kvůli jménu Vista povedou právní spory. Jisté pak je, že Microsoft si nezaregistroval jen stránky www.windowsvista.com, ale i mnoho dalších. Anonymně byly téhož dne (31. března) jako dříve zmíněná adresa zaregistrovány taktéž stránky www.windowsruby.com, www.windowsseven.com, www.windows07.com, www.windows06.com, www.windowssapphire.com a www.windowsemerald.com. Že bychom se tak nakonec dočkali Windows Ruby, či Windows 07, logickým to pokračovatelem číselných označení 95, 98 či 2000?

Jen o den později, tedy 1. dubna byly Microsoftem zaregistrovány také stránky www.windowsvista.us, www.windowsruby.us, www.windows07.us a www.windowsseven.us.

Stejně tak byly nedávno nizozemskou pobočkou Microsoftu zaregistrovány domény www.windowsvista.nl a později také www.windowsruby.nl a www.windowsseven.nl. To vyvolává dost spekulací, až příliš často se objevuje jméno Windows Ruby a Windows 07. Uvidíme.

Zdroj: www.tomshardware.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.