Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Budoucnost Palmu podle jeho šéfa - Erica Benhamoua

7.5.2002, Jan Vince, článek
Budoucnost Palmu podle jeho šéfa - Erica Benhamoua
Nynější CEO Palmu Erick Benhamou se zamýšlel nad budoucností své firmy: jak dále s PalmOS5, ARM procesory, ..
Z interview s ním přinášíme zajímavý výtah.
Podle Erica Benhamoua se Palm začíná přesouvat do druhé fáze své existence. Vedle pokračující podpory PIM (aplikací pro správu informací), bude budoucnost bezpochyby patřit multimediím - to by měl umožnit přechod na nový Palm OS 5. Ten spolu s novými ARM procesory (nyní v rychlostech od 70 do 500 MHz) zajistí tolik potřebnou výkonnost.

Benhamou doufá, že právě díky ARM procesorům bude Palm schopen nabídnout vysoce výkonná řešení za příznivé ceny, která by mohla být mimořádně zajímavá pro trh středních a větších firem.

Palm bude věnovat adekvátní pozornost i low-endovým zařízením. Snaha vyjít zákazníkům maximálně vstříc by se měla projevit zvláště při jejich pozdějším nákupu dražších modelů stejné značky (Benhamou považuje věrnost jednomu OS ‚za téměř zákonitou‘).

Konkurenční platformy firmy Microsoft - Pocket PC - se Benhamou neobává. Podle jeho vlastních slov je totiž svou vysokou cenou odsouzena do kategorie high-end.

Co k tomu říci: krátce řečeno - v redakci příliš nesdílíme optimismus pana Benhamoua. Multimédia, podniková řešení atd. jsou věci, které chtějí výkon, paměť, barevné displeje s vysokým rozlišením a výkonné baterie. To vše je k mání - ale za peníze, a to nemalé. A nízká cena je právě tím, co prodává Palmy - stačí se podívat na statistiky prodejů: ne drahé, manažerské modely, ale právě low-end je tím, co u Palmů "letí"...