Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Calpella u Lenova v lednu 2010?

22.6.2009, Jakub Doležal, aktualita
Calpella u Lenova v lednu 2010?
Čínské pobočce magazínu Engadget se nejspíše podařilo získat plány společnosti Lenovo v oblasti notebooků pro tento a příští rok. V nejbližších týdnech se dočkáme dalšího přírůstku řady T400, konkrétně model T400s. První uniklé fotografie...
Čínské pobočce magazínu Engadget se nejspíše podařilo získat plány společnosti Lenovo v oblasti notebooků pro tento a příští rok.



V nejbližších týdnech se dočkáme dalšího přírůstku řady T400, konkrétně model T400s. První uniklé fotografie naznačují poměrně radikální změny. Nové rozložení klávesnice, tenčí konstrukce a centrovaný LCD. Konečně se také Lenovo zaměřilo na moderní konektory, potěší zejména eSATA. Po létě k nám dorazí modely SL510 a SL410. Zhruba měsíc po nich jsou plánovány nové modely řady SLc. Jsou však označeny „not final“ a jejich vydání se tak může zpozdit. Tím by byly novinky z roku 2009 vyčerpány.



V lednu roku 2010 budeme doslova zasypáni 11 novými modely (zde je roadmap). Hlavní devizou těchto notebooků bude nová mobilní platforma Intel Calpella. Procesor Nehalem se tak konečně dostane i do našich přenosných miláčků. Podpora DDR3 naroste až na frekvenci 1600MHz. Inovována bude také grafika, která by teď bez problémů měla zvládat H.264/MPEG-4 AVC. S tím souvisí i vylepšené spojení s konektorem Displayport. Drobných změn se dočkáme v bezdrátových sítích. Vylepšena bude jak 802.11n verze, tak verze WiMax.

Jelikož Lenovo není velkým fanouškem Linuxu, je téměř jisté, že na valné většině budou nahrány nové Windows 7. Papírové parametry vypadají více než lákavě a nám nezbývá než počkat, jak se Lenovu nové modely podaří.

Zdroj: engadget