Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CeBIT 2003 - Největší zajímavosti slovem i obrazem

14.3.2003, Petr Hájek, článek
CeBIT 2003 - Největší zajímavosti slovem i obrazem
Přehlídka PDA společnosti Legend - Chystané smartfouny značky ASUS - BenQ P30 postavený na Symbianu - Dva nové modely ze série BlackBerry 6200 - HP iPAQ H1915 bude bez Bluetooth - Wi-Fi karta pro Memory Stick slot
Pro začátek malá přehlídka produktů společnosti Legend, o jejich Pocket PC jsme již psali zde.











Pohled na smartfouny od společnosti ASUS naznačuje, že to firma myslí vážně s expanzí i do této tržní oblasti. Na fotografiích je vidět celá modelová řada - vše od základního modelu AGP-60 s monochromatickým modrým OLED displejem, až po schopnostmi nacpaný AGP-600, který pracuje pod MS Smartphone Ozone OS. Z dalších vlastností - barevný displej, digitální fotoaparát, MMS, Java, Bluetooth, atd.

Zatím bohužel žádné informace o ceně či dostupnosti.













BenQ P30 je smartfoun postavený na Symbianu, který vedle dotykového TFT LCD nabídne také vestavěný digitální fotoaparát (DSC) s rozlišením VGA (640 x 480), Bluetooth a GPRS. Po připojení k desktopu do něj půjdou nahrát jak Java aplikace, tak MP3 soubory.

Ve druhé polovině roku se objeví nejdříve na Taiwanu.





Společnost BlackBerry představila dva nové modely ze série BlackBerry 6200. Vedle mobilně-hlasových funkcí nabízí nepřehlédnutelnou QWERTY klávesničku a trackwheel pro palec. Pro našince bude každopádně zajímavější verze BlackBerry 6220, která si rozumí s našimi GSM pásmy.

Přestože jde o černobílé zařízení, má jít o velmi intuitivní variantu pro přístup k emailu, GSM službám, SMS, organizéru a webovým aplikacím.





Na CeBITu se také objevil HP iPAQ H1915. Ukázalo se, že fámy kolem vestavěného Bluetooth modulu byly skutečně jenom fámy, bohužel...





Firma Sony se pochlubila s Memory Stick Wi-Fi kartou, k dispozici někdy kolem letošního července.