Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CeBIT 2006: Mainstreamové karty ATi RV570 budou mít 256-bitovou paměťovou sběrnici

15.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
CeBIT 2006: Mainstreamové karty ATi RV570 budou mít 256-bitovou paměťovou sběrnici
Připravovaný mainstream společnosti ATi RV570 přinese několik velmi zajímavých novinek. Tento čip bude spadat do vyššího mainstreamu a přinese 80nm výrobní technologii. Ta zajistí nižší výrobní náklady na výrobu těchto čipů. Vedle toho se...
Připravovaný mainstream společnosti ATi RV570 přinese několik velmi zajímavých novinek. Tento čip bude spadat do vyššího mainstreamu a přinese 80nm výrobní technologii. Ta zajistí nižší výrobní náklady na výrobu těchto čipů.



Vedle toho se budou karty pyšnit 256-bitovou sběrnicí pamětí, což je jev v mainstreamu nevídaný. Takto široká sběrnice je typická pro high-endové karty nebo mainstreamové od nich odvozené, ale nikoli čistě od základu mainstreamové karty.

Široká sběrnice zajistí vysoký výkon při vyšších rozlišeních a vyhlazování, resp. propad výkonu při těchto záležitostech nebude tak znatelný ve srovnání s výkonem bez vyhlazování. Čipy by měly mít velmi zajímavé takty, hovoří se, že RV570 XT výkonem překoná dokonce X1800 XT a to rovnou o 10%. Produkce začne patrně někdy v létě na přelomu července a srpna.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.