Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CeBIT v obrazech - netbooky

6.3.2009, redakce SHW, aktualita
CeBIT v obrazech - netbooky
Nyní je na řadě, abychom si ukázali některé zajímavé netbooky, jež se na CeBITu objevily. Série Asus Eee je notoricky známá, takže tu s dovolením vynecháme a zaměříme se na čtyři jiné výrobce. Jako první je to Clevo. Clevo TN70M Společnost...
Nyní je na řadě, abychom si ukázali některé zajímavé netbooky, jež se na CeBITu objevily. Série Asus Eee je notoricky známá, takže tu s dovolením vynecháme a zaměříme se na čtyři jiné výrobce. Jako první je to Clevo.


Clevo TN70M

Společnost Clevo ukazovala svůj malý model netbooku se 7" obrazovkou (1024 x 600) poháněný procesory Intel Atom a především novou sadou Intel US15W. Netbook obsahuje také webkamerku, samozřejmě Wi-Fi připojení a vypadá to, že i natočitelný displej. Clevo však byla k návštěvníkům spíše podezřívavé, a tak si své produkty pečlivě hlídalo, takže nebylo snadné je zkoumat podrobněji.


Gigabyte Café Book M912X

Gigabyte, pokud jsme viděli dobře, své modely netbooků o nové čipové sady ještě neaktualizoval, a tak zůstalo u staré Intel 945GSE. Určitě tedy u zachyceného Café Booku s otočnou 8,9" dotykovou obrazovkou s rozlišením 1280 x 768. Toto je tedy z nabídky firmy luxusnější verze.



Pak je tu ovšem MSI, jež již mělo modely s čipovou sadou Intel Poulsbo US15W vystavené. Zobrazený U115 Hybrid využívá16GB SSD v kombinaci s 1,8" pevným diskem, jejž bude možné nechat zcela vypnutý podle přání uživatele. Tyto netbooky mají hmotnost kolem 1 kg, budou se dodávat pouze se systémem Windows XP a do měsíce se objeví na trhu s cenou od 600 eur s daní. Na výběr podle prozatimních informací budou 3, 6 a 9článkové baterie, přičemž 6 článků má poskytnout výdrž až 12 hodin, kdežto 9 článků dokonce prý až 21 hodin.



Nakonec si ukážeme model netbooku od Point of View, ovšem to je již klasika s 1,6GHz Atomem, 10,2" obrazovkou (1024 x 600) s LED podsvícením, pevným diskem 160 GB, 1,3Mpix webkamerou, atd atd.