Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CeBIT v obrazech - skříně HTPC

5.3.2009, redakce SHW, aktualita
CeBIT v obrazech - skříně HTPC
V této aktualitě z CeBITu si ukážeme produkty z oblasti HTPC, tedy Home Theatre PC, od dvou výrobců. Jednak je to Thermaltake a jeho značka Luxa2 a potom trochu překvapivě Chieftec. Hliník a Chieftec, to nikdy nešlo dohromady, ale nyní se...
V této aktualitě z CeBITu si ukážeme produkty z oblasti HTPC, tedy Home Theatre PC, od dvou výrobců. Jednak je to Thermaltake a jeho značka Luxa2 a potom trochu překvapivě Chieftec.



Hliník a Chieftec, to nikdy nešlo dohromady, ale nyní se ukazuje, že si zvykneme i na tuto kombinaci, alespoň u skříní HTPC. V prvé řadě je to krasavec, jejž vidíte na první fotografii. Jedná se o multimediální centrum s OLED displejem nalevo a dotykovými tlačítky pro ovládání napravo. Využitý je zde systém iMON a specialitkou je šachta pro pevné disky, jež můžete klidně i při přehrávání filmů z jejich ploten vysunout a vložit jiný s odlišnými daty. Centrum by si mělo i pamatovat pozici, v níž jste přehrávání přerušili.


Chieftec série HM

Tím Chieftec nekončí a nabízí řadu HM (HM-01/02/03) v černé i stříbrné barvě. To jsou již klasická hliníková HTPC, na nichž se materiálem nešetřilo. Nahlédnout můžete také pod kapotu nejnižší verze, kde je mimo jiné umístěn ovladač a také software.


Chieftec HM-03 SL

Druhým výrobcem je tedy Thermaltake propagující svou novou značku Luxa2, jež má nabídnout oproti jeho běžným produktům něco navíc. To "něco" má být kvalita a dobrá funkčnost.


Luxa2 LM300 Touch Pro

Jako první je to LM300 Touch Pro s velkým 7" dotykovým displejem, chlazením pomocí jednoho 1300RPM 120mm ventilátoru a samozřejmě hliníkovým tělem.


Luxa2 LM400 Touch

Druhým zachycený model je velmi podobný, má stejný displej, ale přibyl spodní ventilátor. Obě skříně jsou také vybaveny množstvím I/O portů a také čtečkou karet 23-in-1.