Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cenová válka mezi HD-DVD a Blu-ray přehrávači

18.5.2007, Pavel Boček, aktualita
Cenová válka mezi HD-DVD a Blu-ray přehrávači
Válka mezi formáty HD-DVD a Blu-ray se naplno rozhořívá. Hlavní zástupci obou formátů se před letními nákupy rozhodly snížit ceny přehrávačů. Toshiba zlevní o 100 USD na 299 dolarů u svého přehrávače HD-A2 HD DVD, akce bude trvat od 20....
Válka mezi formáty HD-DVD a Blu-ray se naplno rozhořívá. Hlavní zástupci obou formátů se před letními nákupy rozhodly snížit ceny přehrávačů. Toshiba zlevní o 100 USD na 299 dolarů u svého přehrávače HD-A2 HD DVD, akce bude trvat od 20. května do 9. června. Také nabídne netradiční akci „Den otců“, která proběhne 10. - 16. června, při níž poskytne slevu sto dolarů na veškeré své HD DVD přehrávače. K tomu si kupující mohou zdarma vybrat pomocí formuláře zaslaného poštou do El-Pasa pět HD DVD filmů, které dostanou zdarma. Tato akce trvá do 31. července.



Naopak Panasonic právě uvedl nový Blu-ray přehrávač, DMP-BD10A, který podporuje osmikanálový zvuk, Dolby True HD, dts-HD, automatickou konverzi na 1080p přes HDMI a EZ-Sync technologii pro snadné propojení s dalšími zařízeními Panasonic. Stejně jako Toshiba i Panasonic nabízí k přehrávači pět filmů. Ovšem není potřeba psát někam „do tramtárie“, filmy budou přibaleny rovnou k přehrávači, jenž se bude prodávat za 599 USD.



Ačkoliv dnes to vypadá na nesmiřitelný souboj formátů a Blu-ray má zatím mírně navrch (kapacita médií je vyšší a poměr cena/kapacita je lepší, i díky dřívějšímu uvedení na trh), předpokládá se, že to dopadne stejně jako s DVD+R/RW a DVD-R/RW. Nakonec se prosadily oba formáty.

Zdroj: Dailytech