Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Centrino 2 slibuje skvělé video

20.5.2008, Pavel Boček, aktualita
Centrino 2 slibuje skvělé video
Nová mobilní platforma Centrino 2 společnosti Intel konečně slibuje grafickou kartu, která zvládne obstojně přehrávat filmy v HD rozlišení. V čipových sadách GM45 a GM45 se totiž usídlí karta GMA X4500HD s podporou DirectX 10, HDMI a DisplayPortu....
Nová mobilní platforma Centrino 2 společnosti Intel konečně slibuje grafickou kartu, která zvládne obstojně přehrávat filmy v HD rozlišení. V čipových sadách GM45 a GM45 se totiž usídlí karta GMA X4500HD s podporou DirectX 10, HDMI a DisplayPortu. Ve video benchmarku HQV získala slušné hodnocení 120 (nejvyšší a těžce dosažené skóre je 130) a sám Intel prý slíbil širší podporu her a DirectX 10, uvidíme, čeho se tedy po předchozích integrovaných kartách nakonec dočkáme.



Platforma označované také jako Montevino současně přinese podporu pro Turbo memory s vyšší kapacitou, konkrétně 2 GB. Dočkat se máme až 4 GB, ale není jisté, zda to k něčemu bude, snad jedině v případě laptopů s 1 GB RAM, takové mnoho lidí ale stejně přeinstaluje na systém Windows XP (namísto Visty), kde to plně postačuje. Intel má s platformou využívající již jen 45nm technologií vyráběné mikroprocesory velké plány, očekává, že ještě v červnu bude již 19 % nových laptopů s platformou Intel používat Centrino 2, ve třetím čtvrtletí to má být 45 % a v posledním čtvrtletí již 66 %; v této době má také i díky dalším mobilním procesorům vyráběným 45nm technologií stoupnout podíl 45 nm na 72 %.

Zdroj: Fudzilla (1, 2, 3)