Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ceny a datum vydání procesorů Sandy Bridge

29.11.2010, Jan Malý, aktualita
Ceny a datum vydání procesorů Sandy Bridge
Přestože se první várka čipů Sandy Bridge do obchodů dostane přibližně za měsíc, na internet se už objevily přibližné ceny a data vydání jednotlivých procesorů. Dnem D pro socket LGA 1155 bude 9. leden, kdy do obchodů vtrhne vlna nových...
Přestože se první várka čipů Sandy Bridge do obchodů dostane přibližně za měsíc, na internet se už objevily přibližné ceny a data vydání jednotlivých procesorů. Dnem D pro socket LGA 1155 bude 9. leden, kdy do obchodů vtrhne vlna nových desek doprovázena 10 novými Core i5 a Core i7 čtyřjádrovými procesory architektury Sandy Bridge.

Jako první by se na pulty obchodů mělo dostat 7 modelů z rodiny Core i5. Tyto čtyřjádrové procesory na rozdíl od modelů Core i7 nepodporují HyperThreading (4 jádra/ 4 vlákna) a používají pouze 6 MB vyrovnávací paměti třetí úrovně. Oproti předchozí generaci Core i5 procesorů mají celkově vyšší takty. Dobrou zprávou pro všechny příznivce taktování je přítomnost několika modelů s přídomkem „K“, které mají otevřený násobič.



Ceny nových procesorů vypadají velmi zajímavě. Nejlevnější 2,80GHz procesor Core i5 2300 pořídíte za $177 (3400,- Kč). Nejrychlejším z řady procesorů, které budou uvedené v lednu, je model Core i7 2600 se základním taktem 3,40 GHz a s cenou $294 (5600,- Kč). Procesor Core i7 2600 bude rovněž nabízen ještě v „K“ variantě s otevřeným násobičem za $317 (6000,- Kč).

Přibližně o měsíc později, 20. února, se dočkáme 4 dvoujádrových Core i3 procesorů. Zajímavé je, že se nechystají žádné dvoujádrové Core i5 modely. Rovněž je celkem zarážející fakt, že bude pouze jeden dvoujádrový procesor podporovat technologii Turbo Boost.

Zdroj: TechPowerUp