Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CES 2007: NETGEAR představuje bezdrátový telefon pro Skype a přijímač s HDMI

8.1.2007, Jan Vítek, aktualita
CES 2007: NETGEAR představuje bezdrátový telefon pro Skype a přijímač s HDMI
Společnost NETGEAR, výrobce síťových produktů, se může pochlubit dvěma novými zařízeními, z nichž prvním je bezdrátový telefon NETGEAR Dual-Mode Cordless Phone with Skype (SPH200D). Telefon zvládá duální režim a technologii DECT (Digital...
Společnost NETGEAR, výrobce síťových produktů, se může pochlubit dvěma novými zařízeními, z nichž prvním je bezdrátový telefon NETGEAR Dual-Mode Cordless Phone with Skype (SPH200D). Telefon zvládá duální režim a technologii DECT (Digital Enhanced Cordless Telephony - rozšířená digitální bezdrátová telefonie) a právě to mu umožňuje volat prostřednictvím pevné linky i internetové služby Skype (počítač není nutný).



Jeho hlavní modul obsahuje konektory RJ-45 a RJ-11, podporuje připojení až čtyř sluchátek a s vlastním telefonem se spojuje využívajíc pásmo 1,9GHz. Telefon již má být k dostání v českých maloobchodech za cenu odpovídající 200USD. Poskytnuta je dvouletá záruční lhůta a nonstop technická podpora - bohužel však pouze v anglickém jazyce.

Druhým produktem je multimediální přijímač s podporou HDMI (až 1080p) pro streamování videa ve vysokém rozlišení, kooperaci se službou YouTube, iTunes a prý i mnoha dalších. Jmenuje se Digital Entertainer HD (EVA8000), jejž uzříte v podobě set-top boxu poskytujícího intuitivní uživatelské rozhraní (součástí je dálkový ovladač) s vyhledávacími funkcemi pro televizory s vysokým rozlišením. Na ty dokáže zobrazovat jak multimediální soubory, tak obsah z Internetu, kvůli čemuž nabízí spolupráci se systémy Windows a Mac, úložnými NAS a dalšími multimediálními zařízeními s USB rozhraním.

Co se týče výbavy, pak zařízení obsahuje jeden HDMI port, konektory RCA (kompozitní / komponentní výstupy videa), stereo RCA, koaxiální a optické digitální konektory pro audio, konektor S-Video a SCART. Přijímač dokáže dekódovat zvukové formáty MP3, WAV, WMA, FLAC, M4A, AAC a AC3, hudbu z iTunes (M4P), video formáty MPEG-1/2/4, WMV, XViD a H.264 a také obrazové formáty JPEG, BMP, PNG a TIFF. K ostatnímu připojení slouží ethernet 10/100Mbps, bezdrátový standard 802.11g (WEP, WPA-PSK a WPA2-PSK) a dva USB2.0 porty.

Zařízení se má na trh dostat v průběhu prvního čtvrtletí tohoto roku za cenu odpovídající 350USD. Výrobce rovněž poskytuje dvouletou záruku a technickou podporu v anglickém jazyce.

Zdroj: NETGEAR