Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čeština pro Palm OS 5.0 k dispozici koncem týdne!

6.11.2002, Petr Hájek, článek
Čeština pro Palm OS 5.0 k dispozici koncem týdne!
Šťastní majitelé nových Palmů značky Tungsten T si ještě nedávno právem stěžovali, že jejich zařízení nepodporuje Češtinu. Kdeže loňské sněhy jsou...
Společnost RedGrep, s.r.o. výrobce lokalizace Palm OS do českého jazyka dokončila verzi pro nově uváděný Palm OS verzi 5.0.

V současné době je k dispozici plná lokalizace tzv. Platform ROM a probíhají úpravy pro Palm Tungsten T a Sony CLIE řady NX. Vzhledem k tomu, že lokalizace je základním předpokladem pro plnohodnotné využití PDA, bude do konce tohoto týdne uvolněna tzv. malá lokalizace s českými fonty a podporou českého vstupu znaků. Plná lokalizace bude registrovaným zákazníkům dodána v podobě bezplatného upgrade. Pro Palm Tungsten T bude dokončena do konce listopadu. Následovat bude slovenská verze.

Současně s lokalizací bude distribuována nová verze ovládacího programu, která dovolí přepnout na všechny jazykové verze nainstalované v PDA (ROM i RAM). Podporována je i instalace více lokalizací do paměti RAM. Na základě připomínek uživatelů předchozích verzí je přepracován proces instalace a odinstalace lokalizace.

Stejně jako předchozí verze lokalizace by se i nový produkt měl vyznačovat vysokou stabilitou, rychlostí a 100% kompatibilitou se standardy Palm OS.

Po dokončení verzí pro Palm Tungsten a Sony CLIE bude nové ovládání začleněno i do lokalizací pro Palm OS 4.x. Registrovaní uživatelé obdrží novou verzi jako bezplatný upgrade.

V současné době dodává RedGrep, s.r.o. lokalizaci pro všechny modely Palm a Sony, které jsou v prodeji na českém trhu.

Lokalizace RedGrep vznikla ve spolupráci s firmou Palm Germany jako oficiální lokalizace Palm OS pro Českou Republiku.

Společnost RedGrep, s.r.o. uvádí lokalizaci jako první na světě, což dokládá technologickou vyspělost zvoleného řešení.