Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ChatGPT uvádí Canvas, novou formu spolupráce s chatbotem pro selektivní editaci

Dnes, Milan Šurkala, aktualita
ChatGPT uvádí Canvas, novou formu spolupráce s chatbotem pro selektivní editaci
Chatbot ChatGPT získává novou funkci Canvas. Ta umožňuje v novém okně zjednodušit spolupráci uživatele s chatbotem. Nabízí tak např. možnost selektivních úprav, což i omezuje problémy s nevyžádanou editací.
Společnost OpenAI představuje novou funkci ChatGPT Canvas. Určena je pro psaní textu, ale i programů, kdy v separátním okně umožní snazší spolupráci uživatele a chatbota na projektu. Koncept běžné konverzace rozšiřuje o možnosti manuální selekce částí textu, na které se má chatbot zaměřit a upravit jen ty (a ne jiné). Základem je GPT-4o a jako první si novinku budou moci vyzkoušet uživatelé ChatGPT Plus a Team (a to globálně). V tomto týdnu by se ale měli dočkat i uživatelé plánů Enterprise a Edu. Neplatící uživatelé plánu Free budou mít tuto funkčnost k dispozici až poté, co vyjde ze stádia betaverze.
 
Výhodou není jen možnost selektivního výběru toho, na co má zaměřit chatbot, funkce nově umožňuje i možnost přepisování jeho výstupu, takže při dalším dotazu se může pracovat s obsahem, který mohl být editován i uživatelem. Užitečnou funkcí je i možnost vrátit se v konverzaci zpět k předchozím variantám vygenerovaného obsahu. ChatGPT také může přidávat návrhy na změny, samozřejmostí jsou funkce jako úprava délky nebo stylu vybrané části textu (včetně jeho složitosti a cílové skupiny), může kontrolovat gramatiku, smysluplnost nebo konzistenci stylu. Zvládne také přidat emoji nebo různé formy zvýraznění.
 
V případě zdrojových kódů je může debugovat, přidávat komentáře, opravovat chyby, zvládá také jeho překlad (konverzi) do jiných programovacích jazyků (podporovanými jsou JavaScript, TypeScript, Python, Java, C++ a PHP).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.