Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chipset nVidia nForce 680i SLI má problémy s pevnými disky

15.12.2006, Milan Šurkala, aktualita
Chipset nVidia nForce 680i SLI má problémy s pevnými disky
Historie se opakuje. Další chipset společnosti nVidia vykazuje občasné problémy s pevnými disky. Narozdíl od nForce4, kde disky Hitachi a Maxtor prakticky nikdy nefungovaly, u 680i se zdá, že vše je naprostá sázka do loterie. Zatímco jedna...
Historie se opakuje. Další chipset společnosti nVidia vykazuje občasné problémy s pevnými disky. Narozdíl od nForce4, kde disky Hitachi a Maxtor prakticky nikdy nefungovaly, u 680i se zdá, že vše je naprostá sázka do loterie. Zatímco jedna sestava běží naprosto stabilně, druhá z těch samých komponent nedokáže ani nainstalovat Windows XP.



nVidia tvrdí, že jde o problém driverů, nicméně vše vypadá spíše na problém hardwarový. Vy jen musíte doufat, že budete mít štěstí na dobrý kus základní desky. Problém totiž postihuje všechny výrobce motherboardů, ale jen některé z desek jsou nepoužitelné, jiné jsou prvotřídně stabilní.

Problémy se objevují s některými Serial ATA disky a při použití diskových polí RAID. Pro nVidii to rozhodně není dobrá zpráva. Už nForce4 si zasloužila kritiku za problémy s disky, v poslední době se objevily například problémy s grafickými kartami GeForce 8800GTX. Doufejme, že se problémy s chipsetem nForce 680i SLI vyřeší, neboť jinak jde o velmi dobrý chipset.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.