Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chlazení pro Gulftown CUP od Intelu

29.9.2009, Jakub Doležal, aktualita
Chlazení pro Gulftown CUP od Intelu
Minulý týden se ve slunné Kalifornii konalo IDF (Intel Developer Forum). Procesorový gigant představil poměrně dost novinek a překvapil několika novými produkty. Mezi ně bezesporu patří chladič pro nová CPU Gulftown, která si prozatím internetová...
Minulý týden se ve slunné Kalifornii konalo IDF (Intel Developer Forum). Procesorový gigant představil poměrně dost novinek a překvapil několika novými produkty. Mezi ně bezesporu patří chladič pro nová CPU Gulftown, která si prozatím internetová komunita označuje Core i9.



V příštím roce vypustí Intel na trh svou nejnovější chloubu - procesory se šesti jádry vyráběné pokročilým 32nm procesem. Pro řadu Extreme edition si Intel připravil nový chladič, který zcela změnil svou dosavadní konstrukci.



Věžový chladič s celkem osmi heatpipes je ochlazován pomocí vertikálně umístěného chladiče, který bude vyfukovat vzduch ze skříně. Změněn byl také systém uchycení k základní desce, který je nyní po vzoru ostatních řešen pomocí šroubů. Dle přiložených obrázků to také vypadá, že Intel myslí na case modding a osadil ventilátor modrými diodami.



Intel slibuje od nového chladiče maximální kompatibilitu, možnost namontování a zasílání již v osazeném stavu a hlavně tichý chod s možnostmi přetaktování. Právě poslední dvě jmenované vlastnosti budou zcela jistě na pořadu prvních testů. Bude zajímavé sledovat, jak si chlazení od Intelu povede ve srovnání s konkurencí.

Zdroj: Fudzilla