Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chystá se Xbox One S All-Digital Edition, bude bez mechaniky a levnější

6.3.2019, Jan Vítek, aktualita
Chystá se Xbox One S All-Digital Edition, bude bez mechaniky a levnější
Až o třetinu by prý mohlo snížit cenu konzole Xbox One S rozhodnutí Microsoftu přijít s verzí bez optické mechaniky. Ta tak neumožní využít v obchodě zakoupené krabicové verze her, ale to mnohým uživatelům vůbec nemusí vadit.
Ostatně fyzické kopie her zakoupené jako krabicové verze s paměťovými nosiči jsou už dlouho na ústupu a dá se říci, že verze Xbox One S All-Digital Edition měla spíš nastoupit mnohem dřív než na konci životního cyklu celé generace Xbox One. Ve skutečnosti přijde letos v květnu s tím, že předobjednávky mají odstartovat někdy v polovině dubna. Co se týče dostupnosti, Microsoft ji dle serveru Hexus.net plánuje pro téměř všechny trhy na celém světě, kde se konzole Xbox prodávají. 
 
 
Xbox One S All-Digital Edition tak bude postrádat optickou mechaniku a dle dostupných informací by díky tomu mohla být levnější až o třetinu. Záleží prostě na tom, jakou cenu se Microsoft odhodlá nasadit, ostatně pro tuto firmu půjde o milník, který bude znamenat odklon od klasické distribuce her k pouze digitálním licencím.
 
Lze také předpokládat, že s tím může být spojeno i prosazování předplatného Xbox Game Pass, neboť je tu ten notoricky známý fakt, že předplatné je pro firmy velice vítaný způsob zisku, protože znamená v podstatě jistý a dlouhodobý příjem, který je také předvídatelný, nicméně výhodné to může být i pro zákazníka, který si může snadno spočítat, kolik asi tak ročně dá za nákup her a zda se mu pak předplatné vyplatí, nebo ne. Stejnou věc pak pro Microsoft dokáže zajistit také Project xCloud, čili služba pro streamování her.
 
Bezmechaniková Xbox One S by tak mohla stát jen 199 dolarů oproti 299 dolarům za klasickou verzi (u nás cca 3600 Kč), ale to se ještě uvidí. Vedle toho se objevily i informace o speciální Fortnite Edition Xboxu, která má nastoupit také brzy a otázka je, jestli to bude znamenat nějaký zvláštní design, nebo jen nějaký speciální balíček, či případně obojí. Stejně tak není jasné, jaká konzole se do tohoto balíčku dostane, čili jestli S, silnější X nebo snad nová bezmechaniková. 
 
 
Zdroj: Hexus.net