Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čína a Spojené státy americké rozbily pirátský trh za 500 mil USD

30.7.2007, Bohumil Federmann, aktualita
Čína a Spojené státy americké rozbily pirátský trh za 500 mil USD
29. červenec 2007, korespondent Liu Yan píše o policejní akci policie Guangdong v Shanghaii a FBI. Ministerstvo veřejné bezpečnosti, oddělení vyšetřování hospodářské kriminality, ústy náměstka velitele v Shenzhenu nedávno oznámilo, že Čína...
29. červenec 2007, korespondent Liu Yan píše o policejní akci policie Guangdong v Shanghaii a FBI. Ministerstvo veřejné bezpečnosti, oddělení vyšetřování hospodářské kriminality, ústy náměstka velitele v Shenzhenu nedávno oznámilo, že Čína a Spojené státy, zahájily společnou akci. Tato akce byla zaměřena na odkrytí nadnárodního pirátského softwarového trhu, jenž je odhadován na neuvěřitelných 500 mil. USD, což odpovídá 28 mld CNY, nebo také 10 mld Kč.


Policejní mapa policie Guangdong v Shanghaii, kterou si můžete prohlédnout,
hlavní pirátská místa jsou označena červeně a nechybí zde ani naše republika.

Bylo zadrženo 25 hospodářsky velmi nebezpečných osob. Zadržené osoby organizovaly pirátský trh, hromadně kopírovaly a celosvětově distribuovaly celkem 22 čínských nejdražších softwarových titulů a dalších 11 softwarových titulů Microsoftu. Bylo zabaveno osm výrobních zařízení i s materiály, každé v ceně 15,6 mil CNY. Hlavními odběrateli pirátského software byly Spojené státy, Kanada a Austrálie, ale kam až pirátský software mířil, je zřejmé z policejní mapy. Celé vyšetřování trvalo od počátku roku 2006 a na jeho konci bylo zabaveno 360 tisíc „originálních“ pirátských nosičů v již uvedené souhrnné hodnotě 500 mil. USD. Rovněž byly zmrazeny účty a zabaven majetek dotčených osob ve výši 6 mil. CNY.

Zdroj: Sohu