Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čínská vláda instaluje v Shenzhenu nové kamery rozeznávající obličeje

13.8.2007, Jan Vítek, aktualita
Čínská vláda instaluje v Shenzhenu nové kamery rozeznávající obličeje
Město Shenzhen na hranicích s Hong Kongem je jedno z nejprudčeji se rozvíjejících středisek obchodu, průmyslu a vzdělání. A nyní se také stane městem kamer, čímž si ale nezajistí prvenství, protože tím je proslulý už třeba Londýn a také...
Město Shenzhen na hranicích s Hong Kongem je jedno z nejprudčeji se rozvíjejících středisek obchodu, průmyslu a vzdělání. A nyní se také stane městem kamer, čímž si ale nezajistí prvenství, protože tím je proslulý už třeba Londýn a také New York, kde se v metru nyní instaluje celý nový kamerový systém a důraz se klade také na zabezpečení letišť. Shenzhen se však dočká minimálně 20.000 bezpečnostních kamer, které tak rozšíří již existujících 180.000 kamer, na něž policie dostane právo.


Shenzhen

Zajímavé jsou také okolnosti. Většina z 12,4 miliónů občanů města dostane nové ID karty s interními čipy. Tyto karty budou doplňovat kamerový systém, jehož technologie rozeznávání obličejů pochází od americké společnosti. Stejně tak v ostatních záležitostech Číně pomohou firmy IBM, Cisco, HP a Dell, jak se vyjádřil šéf čínské veřejné bezpečnosti Robin Huang. Čipy karet budou navíc nést informace o nositelově pracovní minulosti, vzdělání, náboženství, národní příslušnosti, policejním záznamu, zdravotním pojištění a třeba i telefonním čísle na majitele domu. Karta však bude moci sloužit i majiteli jako karta do metra, limitní platebni karta apod.

Zdroj: DailyTech