Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čip AMD Fusion bude založen na procesorech Phenom

27.1.2008, Pavel Boček, aktualita
Čip AMD Fusion bude založen na procesorech Phenom
Společnost AMD podala prostřednictvím intervia s viceprezidentem marketingu, Patrickem Moorheadem, nové informace o čipech Fusion. Mají být založeny na současných high-endových procesorech Phenom, vyráběných 45nm technologií. Jádro čipu...
Společnost AMD podala prostřednictvím intervia s viceprezidentem marketingu, Patrickem Moorheadem, nové informace o čipech Fusion. Mají být založeny na současných high-endových procesorech Phenom, vyráběných 45nm technologií. Jádro čipu Fusion (kódově označené Swift) bude vlastně zmenšenina jádra Phenomu, optimalizovaného pro použití v laptopech, nicméně jádro z Phenomu bude značně předěláno za účelem zvýšení efektivity na Watt a přizpůsobení ke grafickým výpočtům.



Grafická jednotka ve Fusionu má obsahovat více „malých jader“, které kód z příslušných programů (hry, grafické aplikace) rozdrobí tak, aby byl výpočet rychlejší. To zase řekl tiskový mluvčí AMD, John Taylor. Dodal, že GPU část bude založena na grafických kartách, které AMD plánuje vydat v blízké budoucnosti, avšak odmítl dát další detaily.


Patrick Moorhead

První kusy budou vydány jako dvoujádrové procesory pro laptopy, následovány čtyřjádrovými. Dvoujádrové kusy budou podle Tylora dostupné v druhé polovině roku 2009. Vydány mají být i pro dektopové počítače, ale není známo kdy. Neplánuje se využití v UMPC (Ultra Mobile PC).

Zdroj: Computerworld
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.