Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.4.2001, Štěpán Mrázek, článek
Čipová sada určená pro PC nenáročná na grafiku. Výkonná grafická karta je jednou z nejdražších komponent počítače, v případě špičkových akcelerátorů pak rovnou hned tou nejdražší. Dnešní grafické karty jsou sice velice výkonné (a jejich výkon nadále roste), avšak v mnoha počítačích takto vysoký výkon není potřeba, prostě pro něj uživatelé nenajdou využití.
Petr | 18.3.20028:54

Jardo, pripojil jsem k te zvukovce svoje kvalitni sluchatka Koss za 1000Kc a z toho zkresleni se mi malem udelalo spatne. Je to proste hruza. Mozna jsem si moc zvykl na SBLive, ale tohle fakt ne! Jestli nemas hudebni sluch nebo mas shit bedny, tak to asi nepoznas, ale na kvalitni poslech to neni.
No co, ja z toho mam server, a na ten se ta deska pouzit da. Jen mela trochu problem s ISA sitovkou, ale ted uz je to OK. Je to fakt jen do kancelare nebo na ten server.
Pro anonyma: Prosim, jak se jmenuje a kde se da stahnout ten SoftFSB??? Jinak s MSI to asi kombinovat nepujde, leda ze by sis sehnal zdrojaky obou BIOSu, nejak bys to zplacal a prelozil :-)))

Odpovědět0  0
Jarda | 30.4.200114:20

Mám taky desku M6VLB a zjistil ještě jednu nemilou skutečnost. Totiž teplotní čidla sice měří nějakou teplotu - ale ta se vůbec nemění!!! (teplotní čidla jsou patrně nahrazeny rezistory) Chápu, že tato deska patří mezi levnější, ale tak moc levná zase není. No to se <b>Biostar</b> vyznamenal...<br> Jedna věc funguje opravdu dobře a to je integrovaný audio kodek AC97. Ani při zapojení výstupu do kvalitního audiořetězce není slyšet šum, zkreslení či jiné pazvuky.

Odpovědět0  0
xaver | 30.4.200116:11

Doporučuji kupovat desky renomovaných firem jako Gigabyte nebo MSI. V sertimentu těchto výrobců rovněž naleznete MB s výše uvedenou čipovou sadou a jistě bez problemů o nichž jste se zmínil.

Odpovědět0  0
anonym | 29.4.200120:25

Nevím, zda je to problem cipove sady ci desky, ale pri rozliseni 800x600 se vzdy pri pristupu na disk mirne zachveji vertikalní kontury okna (napr. pri mazani ve Windows Commanderu). Dale jsem byl prekvapen nefunkcním pipakem. Zjistil jsem ze na desce nejsou osazeny nektere soucastky. Po zacinovani jednoho SMD tranzistoru a odporu na desku jiz pipak funguje.
Jinak jsem vcelku spokojen. Zkousel jsem desku dokonce pretaktovavat (softwarove FSB) a celeron 633 jel v klidu na 9,5 x 85MHz. Silne se vsak zahriva cip VT8601. Pak jsem zkusil zvednout napeti core CPU na 1,8V propojenim vhodnych vyvodu (5 bitu) pulzniho menice proti GND (jinak to nejde). Pak celeron 633MHz fungoval na 950MHz.
Nevite prosim nekdo, zda by slo prepsat bios Biostaru biosem MSI se stejnou cipovou sadou? FSB by pak snad slo menit i v biosu.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.