Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco odhaduje vývoj přenosů dat v mobilních sítích

14.4.2009, Marek Štelčík, aktualita
Cisco odhaduje vývoj přenosů dat v mobilních sítích
Podle nejnovější studie společnosti Cisco vzrostou mezi lety 2008 a 2013 přenosy dat v mobilních sítích 66násobně. Průměrný roční nárůst mobilních přenosů bude činit 131 procent a celkový měsíční objem mobilních datových přenosů dosáhne...
Podle nejnovější studie společnosti Cisco vzrostou mezi lety 2008 a 2013 přenosy dat v mobilních sítích 66násobně. Průměrný roční nárůst mobilních přenosů bude činit 131 procent a celkový měsíční objem mobilních datových přenosů dosáhne v roce 2013 dvou exabytů. Odhady byly vypracovány v souvislosti s probíhajícím přechodem na čtvrtou generaci (4G) mobilního internetu, která uživatelům umožňuje více využívat mobilní video a aplikace.



Měsíční objem mobilních přenosů přitom vzroste z jednoho petabytu na jeden exabyt za polovinu času, než kolik to trvalo pevným sítím. Těm se podařilo stejného růstu dosáhnout za 14 let. Zhruba 64 procent všech světových mobilních datových přenosů budou v roce 2013 tvořit videa. Největší průměrný roční růst mobilních přenosů, přibližně 166 procent, očekává studie v Latinské Americe. Následovat bude střední a východní Evropa s ročním růstem 154 procent. Spolu s představením studie dala společnost Cisco volně k dispozici mobilní aplikaci Cisco Global Internet Speed Test (GIST) sloužící k testování rychlosti připojení mobilních zařízení. Umožňuje měřit rychlost připojení jak prostřednictvím Wi-Fi, tak i přes mobilní síť.

Zdroj: TZ Cisco