Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco plánuje snížit vlastní emise skleníkových plynů o 25 % do čtyř let

7.10.2008, Marek Štelčík, aktualita
Cisco plánuje snížit vlastní emise skleníkových plynů o 25 % do čtyř let
Společnost Cisco plánuje do čtyř let snížit o 25 procent emise skleníkových plynů, které způsobuje vlastní činností. Snížení emisí má přinést řada nově zaváděných opatření, která se týkají především úspor v datových centrech, omezení zahraničních...
Společnost Cisco plánuje do čtyř let snížit o 25 procent emise skleníkových plynů, které způsobuje vlastní činností. Snížení emisí má přinést řada nově zaváděných opatření, která se týkají především úspor v datových centrech, omezení zahraničních cest nebo zavádění mobilních pracovišť. Především by společnost ráda ukázala, že snižování je reálné a inspirovat tak další firmy. Podle analýz, které si nechala společnost Cisco zpracovat nezávislou agenturou, vyprodukovala v roce 2007 prostřednictvím všech svých kancelářských prostor a cestováním svých zaměstnanců okolo 832 tisíc tun ekvivalentu CO2 (CO2e).



Podle metodiky Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) to představuje čistý objem emisí 724 tisíc tun CO2e. Závazkem společnosti Cisco je snížit množství produkovaných emisí na 543 tisíc tun CO2e v roce 2012. Dosáhnout toho chce detailním měřením toků energie v datových a výzkumných centrech, kde budou například automaticky vypínány momentálně nevyužívané přístroje. Snížení spotřeby energie na jednoho zaměstnance má zajistit i zřízení mobilních pracovišť. Vedle toho chce nakupovat energii z obnovitelných zdrojů (v roce 2008 to má být 460 milionů kilowatthodin), tato cifra představuje pozici osmého největšího odbíratele obnovitelné energie.

Zdroj: TZ Cisco