Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco podalo žalobu na Apple kvůli telefonu iPhone

12.1.2007, Jan Vítek, aktualita
Cisco podalo žalobu na Apple kvůli telefonu iPhone
Společnost Cisco Systems podala žalobu na Apple kvůli použití obchodní značky iPhone. Tento telefon totiž Apple nedávno uvedl na akci CES 2007 a na první pohled se zdá, že firma pouze pokračuje v nazývání svých produktů v duchu iPodu, iTunes,...
Společnost Cisco Systems podala žalobu na Apple kvůli použití obchodní značky iPhone. Tento telefon totiž Apple nedávno uvedl na akci CES 2007 a na první pohled se zdá, že firma pouze pokračuje v nazývání svých produktů v duchu iPodu, iTunes, atd. Cisco si tuto značku však nárokuje a chce se soudit, což mluvčí Apple komentoval jako směšné a poukázal, že již existuje řada produktů pracujících na technologii VoIP, které název iPhone používají.



Apple iPhone je mobilní telefon s dotykovou LCD obrazovkou, který umožňuje kromě volání přehrávat hudbu, prohlížet webové stránky a zprostředkovává e-mail a voicemail.

Firma Cisco značku iPhone vlastní od té doby, co v roce 2000 koupila Infogear Technology a nyní se tedy brání proti aktivitám Apple, kterému použití iPhone nakonec po vyjednávání na poslední chvíli nepovolila. Apple včera v pozdních hodinách vydalo prohlášení, ve kterém stojí, že nemusí dodržovat patent, protože se jeho iPhone liší od produktů Cisco, jež sice používají stejný název, ale nespolupracují s mobilními sítěmi. Cisco zase namítá, že tato funkce jim může být velice snadno v budoucnu přidána, čímž by argument Apple padl. Jedno je však jasné. Pokud by se firma Apple ani trochu necítila vázána patentem, pak by se zprvu ani nepokoušela získat povolení od Cisca.

Zdroj: BBC News