Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco představuje řadu routerů ASR 9000

4.12.2008, Marek Štelčík, aktualita
Cisco představuje řadu routerů ASR 9000
Společnost Cisco představila novou řadu routerů Cisco Aggregation Services Router 9000 Series (ASR 9000) určenou pro provozovatele služeb. Nabídnout má podporu přenosů velkých objemů dat při živém video vysílání a nižší energetickou náročnost....
Společnost Cisco představila novou řadu routerů Cisco Aggregation Services Router 9000 Series (ASR 9000) určenou pro provozovatele služeb. Nabídnout má podporu přenosů velkých objemů dat při živém video vysílání a nižší energetickou náročnost. Společnost věří, že operátoři se začínají připravovat na zettabytovou éru a proto očekává oblibu nových routerů. Při těchto odhadech vycházeli ze studie „Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast and Methodology“, podle které pro roky 2007 až 2012 poroste provoz na IP sítích každý rok o 46 procent, což znamená téměř zdvojnásobení každé dva roky.



To povede až k celkové roční poptávce přenosů po IP sítích ve výši zhruba 522 exabytů, což je více než polovina jednoho zettabytu. Nové agregační deseti a šestislotové routery řady Cisco ASR 9000 s 92terabitovým jádrem CRS-1 navazují na řadu ASR 1000 a nabízí rychlost až 6,4 terabitů za vteřinu. Integrováním optických transponderů posouvá nová řada routerů ethernetové služby na platformě IPoDWDM (IP over dense wavelength-division multiplexing) až do agregační vrstvy, což vede k zjednodušení sítí. Obsažen je i modul Cisco AVSM umožňující terabytové streamování v agregační vrstvě, ukládání do cache, vkládání reklam a korekci chyb. Podrobnější informace společnost uvádí na svých webových stránkách formou klipu. Cenu bohužel společnost ve zprávě neuvádí.

Zdroj: TZ Cisco