Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco vstupuje na trh serverů s Unified Computing

19.3.2009, Marek Štelčík, aktualita
Cisco vstupuje na trh serverů s Unified Computing
Společnost Cisco představila novou architekturu pro datová centra Unified Computing. Nová architektura, která mimo jiné zahrnuje první Cisco blade servery, je postavena na průmyslových standardech a zahrnuje spolupráci s partnery jako VMware,...
Společnost Cisco představila novou architekturu pro datová centra Unified Computing. Nová architektura, která mimo jiné zahrnuje první Cisco blade servery, je postavena na průmyslových standardech a zahrnuje spolupráci s partnery jako VMware, EMC, Intel, Red Hat, Novell, Accenture, BMC, NetApp nebo Microsoft. Řešení Cisco Unified Computing, které rozšiřuje portfolio produktů Cisco pro datová centra, spojuje výpočetní techniku, síť, úložiště dat a virtualizaci do jednotného systému.

Datová centra navíc následně potřebují jen polovinu komponent a méně kabelů, což přináší nižší nároky na spotřebu energie a chlazení. Základními prvky systému Cisco Unified Computing jsou výpočetní kapacity, síť, vizualizace, úložiště dat a správa. Systém například zahrnuje nové blade servery Cisco UCS B-Series postavené na řadě procesorů Intel Nehalem.



Tyto blade servery pak nabízí díky nové technologii podporu až 384 GB paměti. Nová architektura poskytuje podporu pro provoz jednotné vrstvy na 10gigabitové ethernetové síti a konsoliduje tři různé typy sítí: LAN (local area networks), SAN (storage area networks) a výkonné výpočetní sítě, což snižuje počet kabelů či switchů. Podpora jednotné vrstvy umožňuje přístup k úložištím dat přes ethernet, optické sítě, FCoE (Fibre Channel over Ethernet) nebo iSCSI. Celou konfiguraci systému a všechny jeho operace je možné spravovat prostřednictvím nástroje Cisco UCS Manager. Více o samotném řešení a některá videa naleznete na odkazu níže.

Zdroj: TZ Cisco, Cisco