Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Elite 120: skříň pro Mini ITX se zdrojem ATX

3.7.2012, Jan Vítek, aktualita
CM Elite 120: skříň pro Mini ITX se zdrojem ATX
Společnost Cooler Master odhalila novou počítačovou skříň s celkovým označením Elite 120 Advanced Mini-ITX PC Case. Její specialitkou je to, že je určena pro základní desky formátu Mini-ITX, a přitom dokáže nést zdroj formátu ATX. Není tedy...
Společnost Cooler Master odhalila novou počítačovou skříň s celkovým označením Elite 120 Advanced Mini-ITX PC Case. Její specialitkou je to, že je určena pro základní desky formátu Mini-ITX, a přitom dokáže nést zdroj formátu ATX. Není tedy v tomto první svého druhu, ale je dobré míti na výběr.





V Elite 120 o rozměrech 240 x 207 x 401 mm tedy budeme moci provozovat i výkonnou sestavu založenou na moderních desktopových procesorech a grafických kartách, přičemž se sem vejde dokonce i Radeon HD 7990 nebo NVIDIA GeForce GTX 690. Otázkou však je, zda taková sestava bude dobře uchladitelná, aniž by se počítač změnil v rozlícený vysavač.





Dále tu je prostor pro až pět pevných disků nebo SSD a vedle nich pozice pro 5,25" mechaniku. Nezapomnělo se ani na rozhraní USB 3.0 zasazený s audio konektory a dalšími dvěma USB 2.0 vedle předního panelu z broušeného hliníku.





A jak je vidět z fotografie, pozor si budeme muset dát na výběr chladiče procesoru a buď se spokojíme se základním BOXovaným, nebo bude třeba si vybrat některý z nízkoprofilových. Inspiraci můžete hledat třeba zde.

Cena byla stanovena na 45 euro a dostupnost na konec tohoto měsíce. Pro další informace a podrobné specifikace využijte odkaz na zdroj aktuality.

Zdroj: TZ Cooler Master