Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.4.2022, Jan Vítek, aktualita
Elon Musk tento týden vyjádřil vážný zájem o koupi Twitteru, přičemž chce vlastnit rovnou sto procent jeho akcií, které si cení na 43 miliard dolarů. Veřejnost tak pochopitelně zajímá, jaký by byl Twitter pod Muskovým vedením.
Na twiter jsem se zaregistroval a hned jsme napsal Pekarové že je pííí­(kosočtverec­) a ta mrcha si mě zablokovala, takovým způsobem že jsem nemohl vidět nic z toho co postuje, protě na twitru pro mě přestala existovat. Nejde ji vyhledat, prostě nic. Já vím že to je soukromý názor té aplikace, ale podle mě to není správné. Mě se líbí styl co byl na PC tuningu, názor s hodně nesouhlasným komentářem oproti souhlasným se skryl, ale dal se přečíst když se kliklo na rozkrýt. Podle mě by to mělo takhle fungovat všude na všech diskuzích. Šíleně by se tím pročistil vzduch, protože to co předvadí v poslední době levicová libtardní media je totální katastrofa. Seznam uvede článek o cigánech a nebo černoších a diskuze zablokována, nebo tam vůbec není tlačítko odkazující na diskuzi. To je prostě hnus. Tohle je bolševik, totalita, normalizace.
Odpovědět5  3
RadecekH (811) | 16.4.202221:06
A co je špatného na blokování lidského odpadu?
Odpovědět3  6
minduton (92) | 18.4.20229:01
Sorry jako, ale nazvat ženu p*, a pak se ještě divit, že jsem odstaven, to není normální.
Odpovědět2  1
wrah666 (6205) | 18.4.20229:29
Co ti udělal kosočtverec tak špatného, že ho připodobňuješ k podobné ­"osobě­"? To si sloušný geometrický útvar ani nezaslouží :)
Odpovědět3  1
wrah666 (6205) | 16.4.202211:34
Což může, ale nemusí nic znamenat. V zásadě to není odmítnutí nabídky, ale jen získání času na rozmyšlenou. Aby Musk mezitím nevytáhl pár miliard z prkenice a než se dohodnou, tak nezjistili, že už nakoupil tolik akcií, že má rozhodující slovo a může si v zásadě dělat co bude chtít. A druhá věc je, že oni ho případně musí odmítnout velmi, ale velmi zdvořile. Pokud by jaksi hodil prodat těch 10% co vlastní, plus prohlásil ­(pěkně veřejně­) že ve společnost ztratil důvěru a jde jinam, tak by jim to HODNĚ ublížilo. Jak přelivem kolika milionů uživatelů jinam ­(tam kam by šel Musk­) tak přímo, ztrátou hodnoty akcií. Ono když se jich z důvodu ­"nedůvěryhodnosti­" zbaví nejbohatší člověk světa a navíc je prodá ihned a pod cenou... A on by z toho ztrátu neměl, potichu by za levno koupil akcie jinde a svým přechodem si jejich cenu nafoukne. A komise pro cenné papíry by sice brblala, ale ta na Muska brblé, i když změní barvu ponožek. ­(a dá to jako fotku sdílet­)
Odpovědět0  0
Don Q (342) | 16.4.202218:06
Není mi jasné, jak by Musk mohl získat kontrolní balík akcií nebo dokonce 100%. Akcionářů je mnoho a zájem prodat téměř jistě všichni mít nebudou. Dokonce mám dojem, že jeden subjekt nemůže mít víc než minoritní podíl ­(tuším 10%­). Média informují neúplně a zkresleně.
Twitter se určitě s Muskovou přízní ­(nepřízní­) vypořádá bez problémů.
Odpovědět0  0
RadecekH (811) | 16.4.202221:10
Možná vás to překvapí, ale vlastnictví akcií většinou není o ideologii, ale o penězích. Tedy, když někdo nabídne dost, akcie získá.
Odpovědět0  3
Derryk (223) | 15.4.202220:44
"Alwaleed bin Talal ze Saúdské královské rodiny, který patří mezi největší akcionáře Twitteru, už se nechal slyšet, že Muskova nabídka neodráží skutečnou hodnotu firmy. ­"

Holt si Musk zatweetuje, že založí novou sociální síť a Alwaleed bin Talal bude rád 2­/3 nabízené ceny. :D
Odpovědět6  0
honza1616 (3702) | 17.4.202222:55
nenažraní Saudi....
že Twitter nemá takovou hodnotu, je docela vtipný, vždyť Musk nabízel 54,2$

před 2 týdny koupil Musk 9% akcií, v reakci na to vylítla cena špičkově na 54,28$, a teď o několik dní později, když cena dokonce zase spadla Elon nabídl právě tuto cenu pro odkup všech akcií

průměrná cena za poslední roky se pohybuje okolo 40$ ­(historicky nejvyšší 80,61 $­)
Ten Souadskej investor by asi rád historicky nejvyšší cenu co kdy Twitter měl xD xD nebo ideálně ještě větší, takových kulatých 100$ by bylo hezkých, že ??
xD xD

jinak aktuální cena je 45$, takže at počítám jak počítám, Musk nabízí víc, Saudi jsou možná jedni z nejbohatších,
ale asi by se tento konkrétní měl vrátit do základní školy, pokud nějakou v Arábii mají, když Musk nabízí víc než je aktuální i průměrná cena a přesto jim to nestačí
https:­/­/i.ibb.co­/dgG0xHw­/image.png
Odpovědět0  1
wrah666 (6205) | 18.4.20226:37
Je to jako když prodáváš koně. Zmíníš se o tom, jak má skvělé předky a kolik titulů vyhrál. A vynecháš takové nepodstatné detaily, že je už pár let chromý a impotentní, čili je problém i s využitím k chovu.. Prostě se jako majitel snažíš vymlátit co nejvíc. Teď jde spíš o to, co Musk. Jestli začne veřejně probírat nedostatky a možnost jít jinam atd, tak půjde cena dost dolů.
Odpovědět0  0
minduton (92) | 18.4.20229:03
Nakonec to to princátko prodá. Za to je totiž hóódně moc velbloudic nebo kozatic. A na to oni slyší.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.