Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CompactGPS, netradiční využití CompactFlash

23.10.2001, Petr Klabazňa, článek
CompactGPS, netradiční využití CompactFlash
První GPS ve formátu CompactFlash – CompactGPS (Global Positioning System) společnosti Pretec změní PDA v přenosný navigační systém. Pak je již hračkou zjistit svou pozici kdekoliv na světě s přesností několika metrů...
První GPS ve formátu CompactFlash – CompactGPS (Global Positioning System) společnosti Pretec změní PDA v přenosný navigační systém. Pak je již hračkou zjistit svou pozici kdekoliv na světě s přesností několika metrů.



Vylepšená technologie umožňuje zpracovávat signály 27 satelitů. Systém je vyráběn ve formátu Compact Flash, což je nejpopulárnější forma rozhraní pro jak nové, tak i starší generaci Pocket a Handheld PC. Je navržen pro velmi jednoduchou integraci se širokým spektrem navigačních programů. Karta je vhodná k integraci do různorodých OEM produktů a projektů.



12-ti kanálová architektura poskytuje okamžitý Time - To - First - Fix (TTFF) za všech podmínek. TTFF (tedy čas potřebný k lokalizaci satelitů) následuje po každém vypnutí zařízení. CompactGPS však má uvnitř implementovánu baterii napojenou na vnitřní SRAM paměť, která si pamatuje mimo jiné i poslední naměřenou pozici. Po zapnutí přístroje je tak TTFF nezvykle krátký, někdy doslova jen pár sekund.

Technické údaje:
Rozměry: 36,4mm x 42,8mm x 3,3mm (CF část)
Příjem signálu: 1575,42 MHz
Spotřeba energie: 0,63W +/- 10%

Provozní podmínky:
Teplotní limit provozu: 0° C – 50° C
Max. vlhkost vzduchu: 95%
Výška: -300m n.m. až 20km n.m.
Rychlost pohybu: 500m/s (max.)
Přetížení: 18G


Podorobnější technické informace naleznete zde.


Route Planner Millennium
RPM (Route Planner Millennium) je aplikace určená k plánování cest ve většině evropských zemí (Česká republika a okolní země jsou samozřejmostí - viz screenshoty). K dispozici je naprostá většina značených cest, měst a vesnic. Použití programu je rychlé a intuitivní.

Je možno naplánovat si cestu po zadání cílového a výchozího místa, s možností zastávek v dalších místech. Je možno naplánovat si nejkratší nebo nejrychlejší variantu. Při jízdě pak mapa ukazuje dle nastavení i nejbližší následující odbočky.








Podrobnější informace naleznete zde.


Zdroj tisková zpráva