Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computer Reseller News - Vista jsou stejně bezpečné jako Windows XP

30.5.2007, Jan Vítek, aktualita
Computer Reseller News - Vista jsou stejně bezpečné jako Windows XP
Společnost Microsoft, která pro letošní rok vydala svůj velmi očekávaný systém Windows Vista, tvrdila, že půjde o velmi bezpečný systém a zkrátka po této stránce mnohem lepší než Windows XP. Avšak testeři z Computer Reseller News po týdenním...
Společnost Microsoft, která pro letošní rok vydala svůj velmi očekávaný systém Windows Vista, tvrdila, že půjde o velmi bezpečný systém a zkrátka po této stránce mnohem lepší než Windows XP. Avšak testeři z Computer Reseller News po týdenním testování přišli s tvrzením, že Windows Vista jsou v tomto ohledu jen minimálně lepší než Windows XP. Zde se v třístránkovém článku můžete dočíst, že uživatelé obou OS jsou stejně vystaveni virům a dalším hrozbám.



Mezi ty patří díry v RDS (Remote Data Services), chyby ve skriptech, zneužitelnost obrazových dat, webových stránek, VML (Vector Markup Language) a další. Přes všechny tyto způsoby se do systémů mohou dostat červi a viry. Světlým bodem byl prý Windows Defender u OS Vista, jenž svému systému poskytl výhodu v detekování adware a spyware. Dále však Visty dokázaly blokovat jen některé trojany a jiné (Trojan-Spy.Win32.Goldun.ms ze září 2006) nechaly bez povšimnutí. Internet Explorer 7 ve Vistách měl problémy s ActiveX u čtyřech z pěti PHP stránek a také nezablokoval vektorové obrázky s vloženými skripty. Závěr byl jednoznačný - přechod z Windows XP na Windows Vista má uživatelům přinést jen minimálně zlepšenou ochranu.

Zdroj: CRN, TheInquirer