Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computex 2007: AMD Barcelona, rychlý FireWire flash disk, MSI notebooky a další

8.6.2007, Pavel Boček, aktualita
Computex 2007: AMD Barcelona, rychlý FireWire flash disk, MSI notebooky a další
Advance Micro Devices (AMD) předvedlo „demo“ svého nového čtyřjádrového Opteronu s jádrem Barcelona. Může se pochlubit opět vyšším výkonem při spotřebě 214 W oproti 259 W u dosavadní dvoujádrové verze. V praxi to znamená, že výkon serverů...
Advance Micro Devices (AMD) předvedlo „demo“ svého nového čtyřjádrového Opteronu s jádrem Barcelona. Může se pochlubit opět vyšším výkonem při spotřebě 214 W oproti 259 W u dosavadní dvoujádrové verze. V praxi to znamená, že výkon serverů se opět zvýší, přičemž nebude nutné zvyšovat výkon zdrojů, spíše naopak.



OCZ Technology Group předváděl svůj prototyp flash disku připojitelného přes FireWire. Zatím je to velká krabice, ale ukázána byla i konečná velikost. Nejzajímavější je však rychlost čtení a zápisu – 40 MB/s zápis a 46 MB/s čtení.

Kromě toho má OCZ na stánku několik zdrojů od nedávno zakoupeného PCP&C. Největším lákadlem je 1200 W Turbo Cool model, který dává na 12V větve až 90 A. Kromě toho má i 1000W a 610W modely a jeden červený 750W, jenž podporuje všechny Crossfire karty svými integrovanými osmipinovými napájecími konektory.



MSI se vrhá na trh se zajímavými notebooky. Prvním z nich je na architektuře Intel Centrino Duo postavený herní laptop GX600, který se dá snadno přetaktovat o 22 % pouhým stisknutím tlačítka Turbo (podobně, jak to bývalo na starých PC). Vybaven je 15,4'' displejem, který pohání grafická karta GeForce 8600M GT s 512 MB paměti a výstupy HDMI, VGA a S-video.. Čipová sada je použita PM965/ICH8-M. Vybaven je Vistou a k dispozici bude někdy v říjnu či v listopadu.



Druhý je taktéž ve znamení Intel Centrino Duo, již dřívě zmíněný PR200. Displej je širokoúhlý 12''. Použita byla stejná čipová sada, tentokrát s integrovanou grafickou kartou Intel GMA 3100. Obsahuje 1,3 Mpix webkameru, HDMI výstup, čtečku otisků prstů a bezpečnostní TPM čip.

Kromě notebooků jsou u MSI k vidění i GPS Bluetooth navigace do automobilů. MSI má celkem pět modelů rozdílných designem a cenou. Na trhu zatím nejsou jen z toho důvodu, že MSI si dosud nezvolila dodavatele map.

Zdroj: Fudzilla