Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computex 2007: ASUS vystavuje progresivní počítačové produkty

6.6.2007, Marek Štelčík, aktualita
Computex 2007: ASUS vystavuje progresivní počítačové produkty
Společnost ASUS na přehlídce představila a předvedla hned několik nových produktů, které si nyní zběžně popíšeme. S některými jsme se již mohli setkat, některé byly na přehlídce oficiálně předváděny poprvé. Představen byl například notebook...
Společnost ASUS na přehlídce představila a předvedla hned několik nových produktů, které si nyní zběžně popíšeme. S některými jsme se již mohli setkat, některé byly na přehlídce oficiálně předváděny poprvé. Představen byl například notebook ASUS C90 umožňující výměnu všech klíčových součástí, takže si tento notebook mohou uživatelé snadno upravit, aby podíval co nejlepší výkon například pro náročné herní a multimediální aplikace. Představována byla též základní deska ASUS ROG Blitz Extréme obsahující několik funkcí, které podporují herní výkon. Deska je tedy zaměřená opět spíše na herní příznivce. Mezi tyto technologie patří například Fusion Block System, Crosslinx, 2-Phase DDR a Voltminder LED, díky čemuž mohou uživatelé dosáhnout lepšího výkonu a vyšších frekvencí paměti při zachování životnosti součástí.


Na přehlídce následovala ukázka vodního chlazení Aqua Tank 2, které je určeno pro chlazení grafických karet. I zde společnost vidí cílovou skupinu hráče a příznivce graficky náročných aplikací. Chlazení je primárně určeno pro kartu ASUS EAH2900XT a vydávat má minimální hluk, konkrétní hodnoty však zpráva nepřinášela. Použit je design kombinující černou a červenou barvu, což má přilákat i příznivce esteticky zajímavého vzhledu, dodala sama společnost. Předposlední novinkou je širokopásmový směrovat VPN SL1200. Ten nabídne Firewall, NAT, VPN (až 50 tunelů) a podporuje virtuální DMZ. Obsahuje pak také 4 LAN porty a integrovaný DHCP server pro přístup až 254 uživatelů. Využití vidí společnost v menších podnicích. Poslední novinkou je potom ASUS DAV Center A33, který integruje Hi-Fi pětikanálový HD audiozesilovač vstupní/výstupní rozhraní HDMI a audiodekodéry Dolby a DTS.


Kompatibilita s různými HD formáty a současnými A/V zařízeními nabízí 3D prostorový zvuk a obraz v HD kvalitě s rozlišením až 720P / 1080i. DAV Center A33 podporuje také bezdrátový standard 802.11n a Bluetooth. Přehlídka produktů potrvá do 9.června.

Zdroj: ASUS