Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computex 2007: Corsair DDR3 na 2000 MHz, AMD procesory, grafiky a další

8.6.2007, Pavel Boček, aktualita
Computex 2007: Corsair DDR3 na 2000 MHz, AMD procesory, grafiky a další
V rozhovoru s Davem Ortonem, nynějším výkonným viceprezidentem vizuálního a mediálního obchodu v Advanced Micro Devices (AMD), server Fudzilla zjistil, že nová architektura Fusion, tedy procesor spojující GPU a CPU v jednom pouzdře, bude...
V rozhovoru s Davem Ortonem, nynějším výkonným viceprezidentem vizuálního a mediálního obchodu v Advanced Micro Devices (AMD), server Fudzilla zjistil, že nová architektura Fusion, tedy procesor spojující GPU a CPU v jednom pouzdře, bude asi mít o deset procent více pinů. Grafický čip totiž dokáže využít velkou část pinů CPU. Počet pinů je důležitý kvůli ceně, protože balení čipu s mnoha piny je samozřejmě dražší (dnes už mají AMD čipy přes 1200 pinů, takže pokud se někomu povede procesor shodit ze stolu, nebo na něj něco těžkého položit...) Vyráběn se Fusion bude 45 nm technologií, plánován je na konec 2008, ale kdy to bude, to opravdu nikdo neví.



Konečně je také k vidění Opteron s jádrem Barcelona v akci. Je to model 2200, ovšem systém jej samozřejmě zatím nerozpozná. Běží na frekvenci 1,61 GHz. K vidění jsou na Computexu dva stroje s tímto Opteronem, jeden má dokonce dva tyto procesory. Výkonný ředitel z ATI také potvrdil, že samostatné grafické karty jen tak nezmizí. I když se jejich podíl nyní mírně snížil na 100 milionů prodaných kusů (neví se ale, kdo prodal kolik), zůstanou s námi i nadále. S integrovanou grafikou se přece nedá nic hrát.



OCZ Technology Group ukázal zatím nejrychlejší paměť DDR3-1333. Její OCZ3P13331GK, tedy 1GB kit (2x512 MB), pracující při časování 7-7-7-20. Kryta je líbivým „síťkovaným“ pasivem. Prodej začne během několika týdnů.

U pamětí ještě můžeme zůstat. Corsair na Computexu přetaktoval svůj model NDA X6850 na základní desce ASUS P5K3 na 2000 MHz, při slušném časování 10-10-10-24. Paměť už se ale hřeje opravdu hodně a Corsair ji musí pořádně chladit.



Sapphire na Computexu pouští na své grafické kartě RV630XT (Radeon HD 2600 Pro, 256 MB) HD video z Blu-Ray. Počítač s tím nemá nejmenší problémy a ke všemu zatížení osazeného procesoru AMD Athlon X2 5200+ při přehrávání nepřekročilo 20 %.

Zajímavé jsou i dva Radeony HD 2900 XT běžící v režimu Crossfire a chlazené vodou. Karty jsou totiž jednoslotové (což je pro majitele starších desek, kde jsou PCIe x16 umístěny nelogicky vedle sebe) obrovská šance si svůj stroj upgradovat. Karty běží krásně stabilně a tiše, takty ale Sapphire neuvedl.

Zdroj: Fudzilla
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.