Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computex 2007: další VGA chladič od Thermaltake

5.6.2007, Jan Vítek, aktualita
Computex 2007: další VGA chladič od Thermaltake
Na právě odstartovaném Computexu 2007 nesmí chybět společnost Thermaltake, která v této době představuje po vlně nových skříní hlavně chladiče. Dnes je to chladič grafických karet s názvem DuOrb. Koncepcí se nejedná o nic jiného, než o obdobu...
Na právě odstartovaném Computexu 2007 nesmí chybět společnost Thermaltake, která v této době představuje po vlně nových skříní hlavně chladiče. Dnes je to chladič grafických karet s názvem DuOrb. Koncepcí se nejedná o nic jiného, než o obdobu starých známých Zalman VF900-Cu, i když se žebroví částečně podobá spíše novějším ZEROtherm řady GX8xx, ale ty je zase nemají tak rozsáhlé. Teplo se tedy ze základny odvádí pomocí dvou heatpipe (průměr 6mm), jež se stáčí do kruhů a napojují se na ně tenká měděná žebra.



Uprostřed vzniklých necelých kruhů pak máme dva 80 x 15 mm velké, modře prosvícené ventilátory s maximálními 2500 RPM. Ty mají vytvářet průtok vzduchu až 23,8 CFM a připojují se přes 4pinový konektor, takže karty si je budou moci regulovat samy. Chladič mimo jiné váží 324 g a díky tomu, že se využijí dva ventilátory, bude i karta dostatečně chlazena (tím myslím hlavně paměti a oblast napájení). Na druhou stranu se více ventilátorů rovná zvýšený hluk, ale jeho intenzitě se Thermaltake ani ve specifikacích nezmiňuje.

Kompatibilita chladiče DuOrb je zaručena s kartami NVIDIA 8800/7900/7800/6800 a ATI 1950/1900/1800. Společně s chladičem dostanete 4 VRM heatsinky a 13 pasivů pro chlazení pamětí a dalších částí karty.

Zdroj: Thermaltake