Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computex:2005: Gigabyte, část II. "I pár procent je více"

2.6.2005, Korado , aktualita
Computex:2005: Gigabyte, část II. "I pár procent je více"
Firma Gigabyte má velké pole působnosti a jako každý se snaží najít další směry. V současnosti dosahuje zajímavých výsledků v základních deskách a grafických kartách, kde se snaží o zvýšení výkonu byť jen o pár % před konkurencí. Díky tomu...
Firma Gigabyte má velké pole působnosti a jako každý se snaží najít další směry. V současnosti dosahuje zajímavých výsledků v základních deskách a grafických kartách, kde se snaží o zvýšení výkonu byť jen o pár % před konkurencí. Díky tomu se začala ve větší míře zaměřovat i na výrobu účinných chladících systémů pro své produkty.








K dosažení úspěchu v prodeji se snaží každý výrobce vyždímat své produkty takřka za hranici maximálních hodnot. I u Gigabytu se snažili najít jak na to a zřejmě se povedlo. Pokouší se dostat z vyráběného hardware maximum optimalizováním jeho možnosti výkonu tak, že se snaží najít vyvážený výkon a kooperaci všech funkcí i za cenu mírného zpomalení taktování. Tato metoda se zřejmě vyplácí, což prozatím potvrzují testy uváděné Gigabytem. Uvidíme jak si povedou až se dostanou na řadu testeři a pořádně je proklepnou.

















Ke shlédnutí jsou zde základní desky všech typů hlavně těch novějších s chipsety 955X, 945P a 945G. Proslýchá se, že si Gigabyte zahrává s deskou která má sloty až pro 4 grafiky s paticí PCI Expres s možností SLI propojení.








K vidění byla i nová grafika 3D1 osazená dvěma procesory a vyráběná v několika výkonnostních třídách.













Vyvinutím nové technologie chlazení pomocí speciální kapaliny a systému kapilár se povedlo nahradit aktivní chladiče za pasivní chlazení také na některých nových typech grafických karet. Tato skutečnost je potěšující, zase ubude z PC pár decibelů hluku...





Další novinkou firmy je tato rozšiřující karta do slotu PCI, do které můžete přidat paměti až do kapacity 4 GB, které vám pomohou při zpracovávání náročné 3D grafiky nebo videa. Zápis na ně probíhá 30x až 60x rychleji než na HDD. V případě pádu systému zůstanou data i nadále v pamětech, protože jsou samostatně napájeny a uchovávají si tak svůj obsah.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.