Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Cosmos 1000 vypuštěn

4.9.2007, Pavel Boček, aktualita
Cooler Master Cosmos 1000 vypuštěn
Společnost Cooler Master konečně uvedla na trh očekávanou novou skříň Cosmos 1000, která má kromě zajímavého zevnějšku i interiér upravený zejména pro dosažení co nejnižších teplot. Case je vyrobena z 3mm hliníkového plechu a speciálně upravena...
Společnost Cooler Master konečně uvedla na trh očekávanou novou skříň Cosmos 1000, která má kromě zajímavého zevnějšku i interiér upravený zejména pro dosažení co nejnižších teplot. Case je vyrobena z 3mm hliníkového plechu a speciálně upravena pro potlačení hluku. Celá stojí na ližinách, díky čemuž může nasávat vzduch dvěma otvory umístěnými na dně, z výroby je osazen přední otvor 120mm větrákem (1200 ot./min, 17 dB). Následně jej vyfukuje stejný 120mm větrák otvorem nahoře u zdroje. K tomu jsou pozice pro disky upraveny pro lepší odvod tepla (také je lze vybavit dalším 120mm ventilátorem) a skříň je též vybavena tunelem pro přívod čerstvého vzduchu ke grafické kartě.



Na vrchní části vpředu Cooler Master umístil I/O panel se čtyřmi konektory USB 2.0, jedním FireWire, jedním eSATA a samozřejmě Audio a výstupem pro sluchátka. Mechaniky lze umístit do celkem šesti 5,25'' pozic (3,5'' jsou vyvedeny přes redukci do 5,25''), disky také do šesti pozic. S celkovými rozměry 266 x 598 x 628 mm to není žádný drobeček – udávaná čistá hmotnost činí téměř 17 kg. Jako bonus Cooler Master přidává krabičku na příslušenství a k tomu ještě spustil soutěž, kde stačí napsat něco o své nové skříni či vytvořit video a vyhrát ceny v hodnotě 4000 amerických dolarů.

Zdroj: Fudzilla