Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master GeminII - ohřívač čaje?

28.5.2007, Pavel Boček, aktualita
Cooler Master GeminII - ohřívač čaje?
Cooler Master uvedl na trh velmi zajímavý chladič - Cooler Master GeminII. Při pohledu na něj se nemohu ubránit dojmu, že při použití na brutálně přetaktovaný procesor se na něm dá v zimních měsících udržovat čaj vlažný až teplý. Ale teď...
Cooler Master uvedl na trh velmi zajímavý chladič - Cooler Master GeminII. Při pohledu na něj se nemohu ubránit dojmu, že při použití na brutálně přetaktovaný procesor se na něm dá v zimních měsících udržovat čaj vlažný až teplý. Ale teď již vážněji.
Rozměry chladiče jsou 175 x 124,6 x 81,5 mm, hmotnost 847 g. Tvoří jej měděná základna, ze které vystupuje 20 hliníkových žeber tvořících jakýsi most a šest měděných heatpipe, jež poté procházejí celkem padesáti hliníkovými žebry. Na chladič jsou přimontovatelné dva 120mm ventilátory, které tak mohou ofukovat všechny okolní komponenty – ideální řešení pro tiché (téměř pasivní) počítače. Ventilátory se však nešroubují přímo na chladič, ale na dvě speciální lišty a ty se teprve poté nasunou na chladič. Pro vyčištění chladiče jej tedy bude nutno nejprve sundat či vymontovat celou základní desku, jelikož ventilátory půjdou asi těžko z chladiče vysunout ve skříni.



Chladič se dá přidělat na základní desky se sockety 754/939/940/AM2/LGA775 pomocí univerzálních spon a několika šroubů. Cooler Master dodává k matkám speciální hlavici, kterou s pomocí šroubováku matice utáhnete. Chladič určitě vypadá velmi zajímavě, už se těším na jeho první testy.



Zdroj: Bit-tech