Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master MasterBox K500L: levná herní skříň

2.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master MasterBox K500L: levná herní skříň
Cooler Master si připravil novou počítačovou skříň MasterBox K500L, a to rovnou ve dvou verzích. Jde o skříň, která má nabídnout slušnou cenu, a přitom kvalitní zázemí pro naše herní komponenty.
Cooler Master tak navrhl MasterBox K500L tak, aby nestála mnoho, a přitom nabídla moderní úložiště pro naše herní komponenty, čemuž odpovídá také její design. Tomu odpovídá i fakt, že K500L přichází s průhlednou levou bočnicí, ale nejde o temperované sklo, jak je dnes už velice často k vidění, ale o prosté a daleko levnější plexisklo. 
 
 
Výrobce zde klade důraz na kombinaci černé barvy a červeného podsvícení, čemuž přizpůsobil také výběr komponent ve své modelové sestavě. Čelo skříně má výrazný design s vykrojením, za nímž se ukazují dva přední ventilátory. Uvnitř zase máme hlavní komoru zbavenou diskových pozic, namísto nichž tam zůstaly pouze vertikálně orientované SSD pozice, které nebudou stát v cestě dlouhým grafickým či jiným kartám. Pro ty je tu tak místa více než dost a slovy čísel jde o 400 mm. 
 
Pak tu máme možnost instalovat až 160 mm vysoký procesorový chladič a hloubka napájecího zdroje může být až 180 mm. Nepřekvapí ani podpora vodních chladičů, a to s až 280mm předním radiátorem a zadním 120mm. Vrchní pozice tu jsou také dvě pro 120mm ventilátory (ale už ne radiátor) a pro pevné disky jsou připraveny pouze dvě pozice ve spodním tunelu. Zato tu ale máme na různých místech posázené 2,5" pozice v počtu šesti. 
 
 
Pro správu kabeláže tu máme mezi pravou bočnicí a trayem základní desky 19 mm prostoru, takže se tam mohou schovat i tlusté svazky. Na vrchu předního panelu je klasická výbava v podobě dvou USB 3.0 a dvou audio konektorů nehledě na tlačítka. 
 
A jak se to má se zmíněnými dvěma verzemi? Později přijde na svět ještě jedna, která bude vybavena ovladačem pro RGB podsvícení, příslušnými RGB ventilátory a také barevnou LED pod vypínačem. Boční plexisklo bude navíc nahrazeno sklem. Základní verze MasterBox K500L se bude prodávat za 59 eur. 
 
Zdroj: Cooler Master