Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master nabízí na Kickstarteru "analogový" ControlPad pro hráče i pracanty

11.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master nabízí na Kickstarteru "analogový" ControlPad pro hráče i pracanty
Cooler Master samozřejmě nepotřebuje, aby sbíral finance na vývoj zařízení jako ControlPad. Nejspíše si tak chce vyzkoušet, jaký o ně bude zájem mezi zákazníky a to může financování na Kickstarteru velice dobře ukázat.
A ostatně získat finance za produkt, který ještě nebyl dodán zákazníkům je příjemný bonus, jenž v podstatě odpovídá předprodeji. Na zařízení ControlPad od firmy Cooler Master je zajímavé především to, že nabízí možnost analogového ovládání. Samo o sobě je samozřejmě digitální, jinak by nemohlo být připojeno přes rozhraní USB, ovšem analogové ovládání je tu v tom smyslu, že stisk tlačítek nerozeznává jen dva stavy, ale více stavů. 
 
 
Díky tomu tak budeme moci třeba ve hrách lépe ovládat volant právě i pomocí těchto kláves, nebo je využít třeba jen pro posouvání obrazu různým tempem. To bude ostatně záviset především na tom, jakou softwarovou výbavu a kompatibilitu toto zařízení nabídne. 
 
 
Vedle toho nám samotný Cooler Master nabídne různé sady kláves, které mohou sloužit třeba pro střih videa nebo pro grafické editory. Klávesnice bude samozřejmě programovatelná a my můžeme doufat, že výrobce nezapomene na funkci stisku tlačítka myši s ukazatelem umístěným na předem zvolených souřadnicích. Jedině tak bude možné obsluhovat libovolné programy, které pro různé funkce nemusí mít klávesovou zkratku. 
 
 
Nicméně ve zprávě se rovněž píše, že ControlPad je vybaven 24 mechanickými tlačítky, a sice buď Cherry MX Red, nebo Gateron Red. Ani jedno z nich však nenabízí analogovou funkčnost. Tu Cooler Master nazývá Aimpad, takže jak to je? Mechanická tlačítka jsou zde doplněna o infračervenou diodu, jejíž světlo se od nich odráží v závislosti na tom, jak moc jsou stisknuta. Odražené světlo tak sbírá IR senzor informující kontroler o jeho intenzitě. 
 
 
Funkce Aimpadu je využitelná nejen při hraní závodních her, ale také pro ovládání rychlosti pohybu postavy v 3D střílečkách, ale Cooler Master mluví také o využitelnosti ve zdravotnictví, třeba v radiologii. Nahoře nad klávesami jsou navíc dvě široká kolečka, která také budeme moci využít dle libosti a pak můžeme využít RGB podsvícení a samostatnou podložku pod zápěstí. Vypadá to tak na zajímavý produkt, který bude pro přispěvatele na Kickstarteru k dispozici od května příštího roku za cenu od 75 USD. K dispozici bude několik sad kláves: Standard, FPS, Photoshop, Illustrator a Premiere Pro.