Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master představuje první produkty s podporou ESA a nové vodní chlazení Aquagate

10.12.2007, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master představuje první produkty s podporou ESA a nové vodní chlazení Aquagate
Společnost Cooler Master oznámila svou první počítačovou skříň, napájecí zdroj a vodní chlazení, jež podporují novou platformu ESA - Enthusiast System Architecture. Jde o upravenou verzi skříně Cosmos s označením Cosmos ESA, kterou by měly...
Společnost Cooler Master oznámila svou první počítačovou skříň, napájecí zdroj a vodní chlazení, jež podporují novou platformu ESA - Enthusiast System Architecture. Jde o upravenou verzi skříně Cosmos s označením Cosmos ESA, kterou by měly následovat příslušné napájecí zdroje a modely vodního chlazení. Uvidíme tedy, co přesně nám tato architektura přinese.



Cosmos ESA vypadá stejně jako původní Cosmos 1000, pouze má navíc panel pro kontrolu teplot (4 čidla), jenž umí rovněž monitorovat ventilátory a nastavovat jejich otáčky. Tato verze již tedy bude nejspíše vybavena integrovaným napájecím systémem ventilátorů, jenž mi v původní verzi chyběl. Skříň pak dokáže komunikovat i s počítačem a zobrazovat data pomocí aplikace vyvinuté společností NVIDIA. Nadcházející zdroje pak uživatelům dovolí monitorovat teploty, proud, napětí a vodní chlazení pak stav pumpy, ventilátorů, teplotu vody a průtok.



S touto zprávou Cooler Master vydal rovnou i další, která se již zmiňuje o prvním vodním chlazení založeném na ESA. Jedná se o Aquagate Max, které dokáže chladit procesor pomocí měděného vodního bloku, 240 x 120mm radiátoru se dvěma 120mm ventilátory a modulu s rezervoárem a pumpou do dvou 5,25" pozic. Podporovány jsou všechny moderní desktopové procesory AMD a Intel (Phenomy však nejsou ve výčtu), využívají se 3/8" hadičky a hlučnost celé sestavy nemá překročit 22 dBA.

Zdroj: TZ Cooler Master